Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.35 uur

Utrecht, 07-04-2009

Baldadige dieven van politiefiets opgespoord via internet

UTRECHT De politie heeft via internet drie jongemannen opgespoord die vrijdagmorgen 20 maart een politiemountainbike stalen. Maandag 6 april zijn de verdachten aangehouden en verhoord.

Op vrijdag 20 maart kregen agenten omstreeks 04.15 uur een melding dat een persoon onwel was geworden op het Janskerkhof. De agenten, die op de politiemountainbike ter plaatse kwamen, ontfermden zich samen met ambulancepersoneel over het slachtoffer. De fiets op slot zetten, had geen prioriteit. Dit had echter wel tot gevolg dat de fiets korte tijd later bleek te zijn gestolen.

Omdat al snel het vermoeden rees dat dit een baldadige actie was, keken agenten op internet uit naar een eventueel filmpje van de diefstal. Dat vonden ze enkele dagen later op youtube.com; de jongens vertelden op trots dat het hen gelukt was om de fiets van een agent te stelen. Ze waren niet in beeld, maar noemden elkaars voornamen en een korte zoektocht op internet, onder andere via hyves.nl leverde daarbij ook achternamen en woonplaatsen op. De politie ontbood de jongemannen maandag 6 april op het politiebureau. Daaraan gaven ze gehoor. De twee 19-jarige mannen uit Utrecht en Amstelveen en een 17-jarige jongen uit Hilversum, bekenden de diefstal en gaven aan veel spijt te hebben van hun daad. Ze waren dronken geweest en hadden zich niet gerealiseerd dat de agenten hun fiets nodig hadden om naar een volgende spoedmelding te gaan. De fiets werd een dag later al teruggevonden. De mannen gaven maandag nog wat spullen terug die ze van de fiets hadden gehaald.

Autokrakers

UTRECHT Twee mannen werden op maandagmiddag 6 april aangehouden op verdenking van het plegen van autokraken.

Rond 13.00 uur zag een getuige dat twee mannen op het Veemarktplein meerdere autos openbraken. Hij meldde dit aan twee beveiligingmedewerkers. Zij hielden de twee verdachten, beiden 43 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, aan en waarschuwden de politie. Bij hun aanhouding probeerde het tweetal nog autokrakersgereedschap in de bosschages te dumpen, maar dat werd door de beveiligers gezien.

De verdachten werden door agenten naar het politiebureau overgebracht. Zij zijn ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of en zo ja, wat er uit de autos is gestolen.

Gestolen fiets

UTRECHT Een man werd op maandag 6 april aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 15.45 uur zagen agenten op de Uraniumweg een man op een fiets rijden, waarvan het slot was geforceerd. Zij zetten de man, 27 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aan de kant. Bij verdere controle zagen zij dat het framenummer van de fiets was gekrast. Daarop werd de verdachte aangehouden en de fiets in beslag genomen. De verdachte werd voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht. Hij deed afstand van de fiets.

Gepakt

UTRECHT- In de nacht van maandag op dinsdag werden twee inbrekers gepakt.

Omstreeks 00.05 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een bedrijf aan de Rembrandtkade. Agenten zagen in bosjes naast het pand twee beeldschermen koud staan die uit het pand kwamen. De verwachting was dat de schermen opgehaald zouden worden en daarom hielden agenten deze onopvallend in de gaten. Niet veel later kwam een auto aanrijden met daarin twee mannen. De beeldschermen werden ingeladen. De twee mannen, 30 en 47 jaar uit Utrecht, werden direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden op gestolen fiets

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Omstreeks 12.15 uur reed de 44-jarige man uit Utrecht over de Leptonenweg en agenten zagen dat het slot van de fiets was opengebroken. De fiets bleek als gestolen te boek te staan en hij werd aangehouden.

Met buks op vogels

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een jongen aangehouden nadat hij vogels had beschoten.

Omstreeks 16.50 uur kreeg de politie de melding dat met een luchtbuks vogels beschoten werden op de Sweelinckstraat. Agenten gingen ter plaatse en na onderzoek werd een 19-jarige man uit Rotterdam aangetroffen. De man had een luchtdrukwapen bij zich, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Er is niets bekend over vogels die gewond zijn geraakt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.