D66

dinsdag 7 april 2009

D66-tijdschift nu ook op PodCast

Het wetenschappelijk tijdschrift van D66, Idee , is nu ook op PodCast te beluisteren. D66 biedt als eerste partij van Nederland deze specifieke service aan. Partijvoorzitter Ingrid van Engelshoven: ''Nu krijgt iedereen de mogelijkheid om in de auto, op de fiets of in de trein te luisteren naar het D66 tijdschrift''.

Blinden en slechtzienden

D66 heeft twee redenen voor deze digitalisering. Ten eerste wordt de inhoud van Idee toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Van Engelshoven: ''Ik vind het belangrijk dat de partij rekening houdt met mensen die door een visuele beperking niet de mogelijkheid hebben het blad te lezen. Iedereen moet de kans krijgen om informatie tot zich te kunnen nemen''.

Groeiende behoefte

Ten tweede speelt D66 in op de groeiende behoefte onder consumenten om naar literatuur te luisteren. Van Engelshoven: ''Luisterboeken worden steeds populairder. Ook ik vind het heerlijk om in de trein via PodCast voorgelezen te worden. Het is goed dat D66 als eerste partij tegemoet komt aan deze vraag. Bovendien kunnen mensen die moeilijk de tijd of de rust vinden om het tijdschrift te lezen nu gemakkelijk de inhoud tot zich nemen''.

Eerste thema op PodCast: Europa

De eerste Idee die op PodCast verschijnt heeft als thema Europa . Als pro-Europa partij wil D66 door middel van Idee de lezer een helder beeld geven van Europa. Zo kunnen kiezers, met de aankomende Europese Parlementsverkiezingen, een beeld krijgen van wat Europa voor zowel burgers, als lidstaten, als de rest van de wereld betekent.

De Idee als PodCast is vanaf vandaag te beluisteren via: www.d66.nl/podcastidee. De teksten worden voorgelezen door partijlid Roelof Kauffmann.