Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Voorlichtingsbijeenkomst 'Het kan! Met een rugzak' groot succes

Op donderdag 2 april hebben ruim 140 deelnemers de voorlichtingsbijeenkomst 'Het kan! Met een rugzak' bezocht. Deze keer heeft de CG-Raad zich gericht op scholen en begeleiders van ouders om hen te informeren over de (on)mogelijkheden die de rugzak en het persoongebonden budget (pgb) biedt.

Ouders kunnen gebruik maken van de rugzak en het pgb als zij kiezen voor regulier onderwijs voor hun kind met een beperking of chronische ziekte. Bij de informatielijn oudersenrugzak kunnen ouders terecht met al hun vragen rondom de rugzak. Maar de oudersenrugzak informatielijn krijgt ook veel vragen van scholen, onderwijsconsulenten en ambulante begeleiders. Daarom heeft de CG-Raad er deze keer voor gekozen om beroepskrachten te informeren. Via hen bereikt de CG-Raad een veelvoud van ouders.

Voorlichting over de rugzak

Het bleek een zinvolle dag voor de deelnemers, die uit alle windstreken naar Lunteren waren gekomen. Veel informatie, zinvolle gesprekken, motiverend en ook nog eens leuk en ontspannen door de inbreng van het Troje Training en Theater.

TROJE interviewt deelnemer voorlichtingsbijeenkomst 'Het kan! Met een rugzak'
TROJE interviewt deelnemer voorlichtingsbijeenkomst 'Het kan! Met een rugzak'

De inleidende lezing over passend onderwijs en de rugzak was boeiend. Daarnaast konden de deelnemers meedoen aan de workshops Procedures rond de rugzak, Het handelingsplan, Inhoud van de rugzak en Persoonsgebonden budget.
Ook konden zij de rugzakdokters bezoeken met al hun vragen.

De rugzakdokters
De rugzakdokters

Wilt u meer weten over de rugzak? Kijk dan op de website van oudersenrugzak (www.oudersenrugzak.nl).

Presentatie Natuurlijk welkom op school

De deelnemers gingen letterlijk niet met lege handen naar huis. Tijdens de bijeenkomst werd het eerste exemplaar van de werkmap 'Natuurlijk welkom op school!' in ontvangst genomen door Ewoud Schretlen. Ewoud is een van de leerlingen die is geïnterviewd voor de brochure met goede voorbeelden van leerlingen met een beperking in het regulier onderwijs. Alle aanwezigen kregen een rugzak met een werkmap mee naar huis.

Overhandiging werkmap en brochure Projectleider Gerda van Piggelen overhandigt de werkmap en de brochure aan Ewoud Schretlen.

Klik hier voor meer informatie over de werkmap en brochure.

(Geplaatst: 7 april 2009)

---