Gemeente Beuningen


Werkgroep Huiselijk Geweld voortvarend van start Kindermishandeling en huiselijk geweld komen helaas nog altijd voor. De cijfers liegen er niet om: circa 40% van alle Nederlanders heeft met huiselijk geweld te maken. Daarom is de gemeente Beuningen afgelopen januari gestart met een werkgroep huiselijk geweld. In de werkgroep zitten professionals uit verschillende disciplines zoals een huisarts, een GGD-arts, een directeur van een basisschool, een consulent van Standvast Wonen en beleidsmedewerkers van de gemeente Beuningen. De werkgroep richt zich op vier aandachtsgebieden te weten het signaleren van huiselijk geweld, het ontwikkelen van een stappenplan voor professionals, betere afstemming tussen de hulpverleningsorganisaties en terugkoppeling na een melding.

Training huiselijk geweld
Eerste wapenfeit van de werkgroep is het organiseren van enkele trainingen ´Omgaan met huiselijk geweld´afgelopen maart, bedoeld voor professionals en vrijwilligers uit Beuningen. De belangstelling bleek ongewoon groot. Maar liefst zo´n 130 aanmeldingen stroomden binnen. Er moest zelfs een derde trainingsavond worden ingelast! Tijdens de training werd aandacht besteed aan het signaleren en bespreekbaar maken van huiselijk geweld, dilemma´s in de hulpverlening, gegevensuitwisseling en het beroepsgeheim. Maar de boodschap die vooral de boventoon voert luidt dat het heel belangrijk is dat íedereen die huiselijk geweld signaleert of vermoedt, aan de bel trekt. Ook slachtoffers en plegers van huiselijk geweld. Desnoods anoniem.

Instanties
Voor advies of een luisterend oor kunt u terecht bij: Advies- en Steunpunt Huiselijk geweld 0900-66 000 66 Advies- en Meldpunt Kindermishandeling 0900-123 1230 Meldpunt bijzondere zorg (voor professionals) 024- 3297129 Acuut gevaar: bel het alarmnummer 112
Politie 0900-8844