Gemeente Lisse

Laatste kans om dé klimaatstraat te worden

Actielogo klimaatstraatfeest RGB

De wedstrijd Klimaatstraatfeest gaat in Lisse vier weken langer door! Dat betekent dat uw straat nog steeds kans maakt op 'klimaatstraat' van Lisse te worden: de straat die het meest milieuvriendelijk is van Lisse.

De landelijke wedstrijd Klimaatstraatfeest is inmiddels geëindigd. De punten worden geteld en binnenkort zijn de 500 beste straten in Nederland bekend. Bent u de beste straat van Lisse maar valt u net buiten die 500 beste straten? Dan krijgt u toch een prijs van de gemeente! U kunt bovendien als klimaatstraat in Lisse nog tot 6 mei actief blijven voor het milieu en samen met uw straatbewoners verder strijden om de meeste klimaatpunten. Wij belonen daarna de beste klimaatstraat in Lisse!

Hoe werkt het?

Samen werken aan een beter klimaat. Dat is waar het om draait bij het Klimaatstraatfeest. De opdracht is eenvoudig: ga met zoveel mogelijk buren aan de slag om energie en geld te besparen. U kunt zich alleen opgeven of met uw buren en nog een paar weken meedoen aan de wedstrijd voor de beste klimaatstraat in Lisse. Meld u aan via esanders@lisse.nl. Meer informatie over energiebesparing vindt u op www.klimaatstraatfeest.nl en natuurlijk op onze website. Ook vindt u wekelijks op deze informatiepagina een energietip. Niet alleen energiebesparing, maar ook samenwerking in de buurt levert punten op. Hoe meer buren met elkaar samenwerken, hoe meer punten!

kleurplaat kleurwedstrijd klimaatstraatfeest lisse 2009 Kleurwedstrijd

Voor de kinderen van vier tot tien jaar in Lisse is er een kleurwedstrijd over het klimaatstraatfeest. De kleurplaten liggen klaar bij de receptie van het gemeentehuis en bij de bibliotheek in Lisse. U kunt de kleurplaat ook downloaden. Als de kinderen uiterlijk dinsdag 14 april hun kunstwerkjes inleveren bij het gemeentehuis of bibliotheek, maken ze kans op leuke prijzen! Die verloten we namelijk onder de mooiste inzendingen, verdeeld over drie leeftijdscategorieën.

Energietip: gebruik groene stroom

Met allerlei activiteiten zoals het klimaatstraatfeest en landelijk/lokaal klimaatbeleid proberen we de uitstoot van koolstofdioxide te beperken voor behoud van ons klimaat. Door het gebruik van fossiele brandstoffen als aardolie, gas en kolen komt CO2 vrij. De makkelijkste manier om je CO2 uitstoot te beperken, is overstappen op groene stroom. Lees er meer over bij onze energietips.