CNV-bonden eisen gesprek met minister Ter Horst

07/04/2009 11:58

CNV Publieke Zaak

De CNV-bonden in de collectieve sector (overheid, onderwijs, militairen, politie) willen op korte termijn een gesprek met minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Zij willen voorlopig niet meer onderhandelen met de werkgevers in de Pensioenkamer over de ABP-pensioenen.

Aanleiding hiervoor is de uitspraak van Hugo Levie (onderhandelaar van de overheidswerkgevers) in De Volkskrant van maandag 6 april. Volgens Levie moet er bezuinigd worden op de bestaande pensioenregeling bij het ABP. Voorzitter Gerrit van de Kamp van de Christelijke Centrale van Overheids- en Onderwijspersoneel (CCOOP) zegt in een reactie dat de CCOOP nu rechtstreeks zaken wil doen met minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken (BZK). "Wij wijzen de voorstellen van de overheidswerkgevers fel van de hand. Het betekent dat de werkgevers willen 'roven' uit de kas van het pensioenfonds", aldus een verontwaardigde Van de Kamp. Het overleg met de overheidswerkgevers wordt daarom opgeschort totdat het gesprek met Ter Horst heeft plaatsgevonden.

Misbruik

Volgens de CCOOP moet er net als bij andere pensioenfondsen tussen bonden en werkgevers onderhandeld worden over de herstelplannen. De overheidswerkgevers misbruiken het herstelplan om hun eerder geuite wensen om de pensioenregeling te verslechteren door te drukken. Van de Kamp: "Ik ben die verdeel- en heerspolitiek meer dan zat. De werkgevers leggen de rekening eenzijdig bij de werknemers neer. " Het bestuur van pensioenfonds ABP heeft in het herstelplan voorgesteld de premies tijdelijk te verhogen tot het moment dat het pensioenfonds weer op orde is. Dit herstelplan is vorige week bij De Nederlandsche Bank (DNB) ingediend.





http://www.mijnvakbond.nl




CNV Onderwijs