Gemeente Edam-Volendam

Ontwikkelingen bij de C.A.I.

Interactieve tv Zoals bekend heeft het college besloten een tweejarige verbintenis aan te gaan met Ziggo. Op dinsdag 3 maart heeft de grote omzetting plaatsgevonden en kreeg Edam-Volendam de beschikking over 35 analoge en ruim 160 digitale tv-zenders. We zijn nu ruim een maand verder. Tijd om de balans op te maken.

Van belang is te melden dat het analoge en standaard digitale zenderpakket (60 zenders) onze inwoners geen extra geld kost. Hiervoor betaalt men gewoon de jaarlijkse CAI bijdrage ad 88,--. Bij andere kabelmaatschappijen betalen abonnees doorgaans het dubbele.

Hoewel de omzetting in het begin veel opmerkingen heeft gegeven kan gesteld worden dat de gemelde klachten verholpen zijn. Veelal kon de oplossing gevonden worden in het vervangen van oude(re) kabels of het vervangen/resetten van een digitaal kastje. Inmiddels weet iedereen de zenders te vinden en zijn de klachten bij de gemeente niet meer of minder dan normaal.

Op donderdag 16 april a.s. zal er een kleine wijziging doorgevoerd worden. Hiervoor hoeft u niets te doen. De analoge zenders TV5, TVE en BBC World worden verwijderd maar blijven wel digitaal beschikbaar. Regio 22 wordt verplaatst van kanaal 20+ naar kanaal 49+ (huidige kanaal BBC World).

Het niet analoog doorgeven van Oranje TV en digitaal van de lokale zenders wordt als een gemis ervaren. Ondanks technische en financiële consequenties is dit een punt van overleg met Ziggo. Zodra hier meer over bekend is zal het college dit melden. De zogenaamde CAM modules voor de bestaande tvs worden door Ziggo niet ondersteund hoewel ze wel normaal kunnen functioneren.

Binnenkort zal de preview-periode voor de digitale kijkers afgelopen zijn. Heeft u zich niet aangemeld bij Ziggo en wilt u straks niet naar een zwart beeld kijken? Meldt u zelf dan z.s.m. aan. Dit kan middels de aanmeldkaart, de telefoon 0900-1884 of via internet: www.ziggo.nl.

Ondanks alle inspanningen van de gemeente, Ziggo en de lokale elektronicawinkeliers kan er altijd nog een klacht zijn of ontstaan. Schroom dan niet om contact op te nemen met de gemeente, tel. 0299-398424 en uw klacht wordt direct doorgegeven.

Al met al kan gesteld worden dat de omschakeling naar Ziggo goed is verlopen en dat het aanbod op de kabel in Edam-Volendam op het gewenste niveau is. Immers, het aantal gratis te ontvangen digitale zenders is verdubbeld. De pluspakketten waaronder Eredivisie Live kunnen nu besteld worden.