Kia Motors Europe zal nieuwe Nederlandse importeur oprichten

07/04/2009 12:18

Press Release

Na het faillissement van KIA Nederland B.V., is Kia Motors Europe van plan de import en distributie van Kia in Nederland over te nemen middels de oprichting van een nieuwe vestiging die eigendom is van Kia.

Kia Motors Europe en de bewindvoerders van Kia Nederland B.V. hebben de intentie om binnen enkele dagen een definitieve overeenkomst af te sluiten met betrekking tot de verkrijging van de bezittingen van Kia Nederland door de nieuwe Nederlandse Kia-importeur. Deze nieuwe onderneming zal het overgrote deel van de huidige medewerkers van Kia Nederland een nieuwe arbeidsovereenkomst aanbieden.

Deze ontwikkelingen zullen er voor zorgen dat er snel een einde zal komen aan de korte periode van onzekerheid, veroorzaakt door de vorige importeur (Kroymans Corporation) die problemen ondervindt door de huidige economische crisis. De weg ligt nu vrij voor de voortgang van de gezonde ontwikkeling van het merk Kia in Nederland.

De nieuwe Nederlandse Kia-importeur zal de levering en marketing van Kia-producten in Nederland overnemen, waardoor Kia in staat is het hoogst mogelijke serviceniveau te behouden en waarbij er nauwelijks een onderbreking van service aan klanten en dealers heeft plaatsgevonden. Bovendien zullen de waardevolle know-how en ervaring van de Kia Nederland medewerkers behouden blijven.

Kia kent in 2009 een opwindend jaar dankzij de introductie van de Kia Soul urban crossover, de nieuwe versies van de populaire Kia cee'd en later dit jaar twee volledig nieuwe producten - de nieuwe Sorento en de langverwachte compacte MPV die een nieuwe maatstaf zal vestigen in zijn marktsegment.

Aan dit persbericht kunnen geen rechten worden ontleend.


- Einde bericht -

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl