Gemeente Deventer

week 15 - 6 april tot en met 10 april 2009

Gepubliceerd: 07 april 2009 11:46

Start vrijstellingsprocedure Bathmen, ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarden in het kader van de wet geluidshinder, voorbereidingsbesluit, goedgekeurd bestemmingsplan Zandweerd-Zuid, ontwerp bestemmingsplan woning aan weg over Sandbergsveld.

Start vrijstellingsprocedure ex artikel 19, lid 2 WRO

Het college van burgemeester en wethouders is van plan met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan voor:
* het oprichten van een woning met schuur en het aanleggen van een paardenbak op het perceel Veldkampsteeg 8 a in Bathmen.

Het ontwerpbesluit tot verlening van deze vrijstelling met de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 9 april t/m 20 mei 2009 voor iedereen ter inzage bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en bij het Gemeentelijk Informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70. Tijdens deze periode kan iedereen schriftelijke zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Tevens kunt u mondeling inspreken bij het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, de heer M. Broekhuis, telefoon 0570 - 693714.

Ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarden ex artikel 110A lid 1 van de wet geluidshinder

Het college van burgemeester en wethouders is van plan met toepassing van artikel 110a lid 1 van de Wetgeluidshinder een hogere grenswaarde vast te stellen voor:

* Een nieuwbouwwoning, op het perceel Langenbergerweg (tegenover nr. 2) in Bathmen

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van deze hogere grenswaarde met de daarop betrekking hebbende stukken ligt van 9 april tot net met 20 mei 2009 voor belanghebbenden ter inzage bij Publiekszaken, Leeuwenburg 81 en bij de gemeentelijke Informatiebalie in de Openbare Bibliotheek (Brink 70). Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden schriftelijk schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, postbus 5000, 7400 GC Deventer. Tevens kan mondeling worden ingesproken bij het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, de heer Knol, telefoon 0570 - 693691.

Voorbereidingsbesluit

Het college van burgemeester en wethouders deelt ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening mee dat het raadsbesluit van 11 maart 2009 ter inzage ligt, waarbij is besloten:

* een voorbereidingsbesluit te nemen voor (een gedeelte van) het perceel Olsterweg 22 in Diepenveen, zoals op de bij dit besluit behorende tekening met nummer 09.133877 met een gele kleur is aangegeven;

* te bepalen dat dit besluit inwerking treedt met ingang van 9 april en geldig is voor een periode van één jaar.

Het voorbereidingsbesluit met de daarbij behorende stukken en tekening liggen van 9 april t/m 20 mei voor iedereen ter inzage bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81.
Wettelijk is bepaald dat tegen het voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep kan worden ingesteld.

Goedgekeurd bestemmingsplan Zandweerd-Zuid

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 9 april 2009 t/m 20 mei 2009 bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81) en bij de gemeentelijke informatiebalie in de Openbare Bibliotheek (Brink 70) ter inzage ligt:

* het besluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel d.d. 24 maart 2009, nr 2009/0040377, over de goedkeuring van het bestemmingsplan Zandweerd-Zuid en het betreffende bestemmingsplan.

Het plangebied van het bestemmingsplan Zandweerd-Zuid ligt tussen de spoorlijn Deventer-Zwolle, de spoorlijn Deventer- Apeldoorn, de J. van Vlotenlaan en de IJsselkade. Het voorliggende bestemmingsplan is 17 december 2008 door de gemeenteraad vastgesteld en vervolgens verzonden aan Gedeputeerde Staten van de Provincie Overijssel. Binnen de gestelde termijn zijn twee bedenkingen ingediend. Gedeputeerde Staten heeft een bedenking buiten behandeling gelaten en de ander ongegrond verklaard.

U kunt het plan ook inzien op de website:
www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende die tijdig bedenkingen tegen het bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten heeft ingediend en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich met zijn bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ontwerpbestemmingsplan woning aan weg over Sandbergsveld

Het college van burgemeester en wethouders deelt ingevolge artikel 3:11, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht mee dat van 9 april tot en met 20 mei 2009 bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81), bij de gemeentelijke informatiebalie in de Openbare Bibliotheek (Brink 70) en bij het Servicepunt Lettele, Bathmenseweg 22 ter inzage ligt:
* het ontwerpbestemmingsplan woning aan weg over Sandbergsveld.

U kunt het plan ook inzien op de website:
www.deventer.nl/bestemmingsplannen

Gedurende genoemde termijn kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze over dit ontwerpbestemmings-plan kenbaar maken aan de gemeenteraad, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Het is ook mogelijk mondeling zienswijzen kenbaar te maken bij de heer Broekuis van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 0570 - 693714.