Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 7 april 2009


* MAN AANGEHOUDEN NA VERZET TIJDENS ARRESTATIE

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van het district Oost hebben maandagmiddag een 30-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden.
De verdachte bleek, tijdens een controle in de metro bij het Stationsplein, geen geldig vervoersbewijs bij zich te hebben. Hij werkte niet mee en werd door RET-personeel staande gehouden. Hierbij verzette de verdachte zich door een RET-medewerker te trappen. Drie RET'ers liepen lichte verwondingen op tijdens een worsteling.
Gealarmeerd politiepersoneel was binnen erg korte tijd ter plaatse na de melding spoedassistentie. De Capellenaar werd gearresteerd. Tijdens het fouilleren verzette de 30-jarige man zich en maakte slaande bewegingen naar de agenten. Eén van hen werd geslagen en in zijn nek gekrabd.
Na een worsteling werd de verdachte onder controle gebracht en naar het politiebureau gebracht. Hij is op het politiebureau in gesloten en in verzekering geplaatst.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN NA OVERVAL IN WONING; VUURWAPEN IN BESLAG

GENOMEN
Het arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond hield in de nacht van maandag op dinsdag twee Rotterdammers van 18 en 26 jaar oud aan.
Het tweetal overviel rond half drie een woning aan de Meerdijk. Zij waren opzoek naar verdovende middelen. De bewoners, een man en een vrouw werden onder bedreiging van een vuurwapen uit de woning verdreven. Hierna doorzocht het tweetal de woning. De 21-jarige dochter van het echtpaar bleef achter in de woning en verstopte zich in de douche. Vanuit daar hield zij via sms de politie op de hoogte van de situatie. Door adequaat optreden van het arrestatieteam werd de dochter korte tijd later uit de woning bevrijd en werd het tweetal gearresteerd.
Tijdens een doorzoeking in de woning werd een vuurwapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De recherche zet het onderzoek voort.


* ARRESTATIE NA UITSCHELDEN POLITIEMENSEN TIJDENS HULPVERLENING BIJ

AANRIJDING KIND
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben maandagmiddag een 14-jarige jongen uit Vlaardingen gearresteerd nadat hij politiemensen had uitgescholden.
Maandagmiddag rond kwart voor twee waren politiemensen en ambulancepersoneel bezig met hulpverlening na een aanrijding op de Floris de Vijfdelaan. Een 2-jarig jongetje uit Vlaardingen was plotseling de weg opgerend en werd aangereden door een auto. Het kind liep lichte verwondingen op en werd overgebracht naar het Erasmus MC.
Tijdens de hulpverlening stelde een groep omstanders zich vervelend op en gaf geen gehoor aan verzoeken om ruimte te maken voor de hulpverlening en achter de afzetting te gaan staan. Na meerdere verzoeken is een aantal mannen/jongens achter de afzetting geduwd. Hierbij dreigde een jongen om de politiemensen te slaan. Hij kon, vanwege de hulpverlening aan het slachtoffer, niet aangehouden worden. Nadat het slachtoffer door de GGD was afgevoerd, stelden politiemensen een onderzoek in naar eerder genoemde verdachte. Hij werd niet meer aangetroffen. De 14-jarige verdachte schold tijdens dit onderzoek de politiemensen uit voor 'kankerlijers' en werd gearresteerd.

Maandag 6 april 2009