Gemeente Grave

Groenrenovatie Dokter Kanterslaan

De afgelopen weken is het werk hervat aan de Dokter Kanterslaan. Dit werk was aanvankelijk in januari/februari gepland maar is door de vorst opgeschoven. Beplanting is verwijderd, verder wordt gras ingezaaid en vindt aanplant van plantenbakken/plantsoenen op parkeerpleinen en op enkele plekken nog kleinschalig straatwerk plaats. In mei worden enkele bielzen op de parkeerpleinen door betonnen stapelblokken vervangen; daarmee is het werk afgerond.

Â

Achterpaden niet met auto gebruiken

Aan bewoners die dit voorjaar de tuin op orde brengen wordt verzocht met de auto en aanhangwagen niet de achterpaden te gebruiken, omdat de jonge beplanting hier niet tegen bestand is. Wij realiseren ons dat dit meer tijd en energie van u vergt, maar desondanks vragen wij begrip voor ons standpunt. Verder wordt al enige tijd geconstateerd dat enkele bewoners plantmateriaal uit de tuinen verplaatsen/hebben verplaatst naar openbare grond. U wordt dringend verzocht deze te verwijderen, omdat hiermee nieuwe illegale grondgebruiksituaties ontstaan, die wij met deze groenrenovatie juist hebben proberen op te lossen.

Â

Parkeeroverlast bij Sprankel

Ook wordt dagelijks geconstateerd dat ouders bij het met de auto naar school brengen van de kinderen naar de Sprankel dagelijks voor veel parkeeroverlast zorgen in de omgeving de plek waar de Dokter Kanterslaan op de Estersveldlaan uitkomt. Hierdoor ontstaan verkeersonveilige situaties en zijn sommige bewoners van de Dokter Kanterslaan gedurende enige tijd niet in staat om naar het werk te gaan omdat de carport/inrit wordt geblokkeerd. Mede op verzoek van de bewoners wordt een beroep op u gedaan hier rekening mee te houden.

Positieve reacties

De renovatie van de Dokter Kanterslaan kan op basis van de overwegend positieve reacties als een succes worden beschouwd. Aan ons de taak om het nieuwe groen netjes voor u te beheren en met uw medewerking zal het groen in uw straat de komende jaren bij het tot wasdom komen steeds mooier worden!

Â

Informatie
Dhr. A. Thomas, cluster Civiele en Cultuurtechniek (0486) 477 277