FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Corus wil personeel eigen reorganisatie laten betalen

FNV Bondgenoten heeft gisteren met Corus onderhandeld over de reorganisatieplannen en de nieuwe cao. Corus misbruikt de koppeling van de verschillende onderwerpen en laat de werknemers voor de kosten opdraaien. Jos Duijnhoven, bestuurder FNV Bondgenoten: "In plaats van werk boven inkomen zegt Corus werk zonder inkomen." Naast de reorganisatie wil het concern behoorlijk op de cao bezuinigen.

"Het is absoluut onacceptabel! Niet alleen willen ze een reorganisatie van 800 arbeidsplaatsen doordrukken, ze willen dat doen op een manier die voor FNV Bondgenoten onbespreekbaar is. Als compensatie voor dit belachelijke plan, bieden ze voor een nieuwe cao een loonsverhoging van nul procent," aldus Duijnhoven.

Corus misbruikt de crisis om zo hun moederbedrijf Tata tevreden te houden. Duijnhoven: "Over de honderden miljoenen winst van afgelopen boekjaar wordt niet gesproken. Bezuinigen is het enige dat telt. Ze proberen het goed te praten door te claimen dat er komend jaar geen inflatie is en hun werknemers er dus niet op achteruit gaan. Helaas is het overduidelijk dat wanneer Corus deze koers doorzet, de werknemers voor alle kosten opdraaien."