Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Capelse vrijwilligers vanaf oktober automatisch verzekerd

Vanaf 1 oktober 2009 is iedere Capelse vrijwilliger en mantelzorger automatisch verzekerd tegen ongevallen en ook hun persoonlijke bezittingen zijn verzekerd.

Vanaf 1 oktober 2009 is iedere Capelse vrijwilliger en mantelzorger automatisch verzekerd tegen ongevallen en ook hun persoonlijke bezittingen zijn verzekerd. Vrijwilligers - niet mantelzorgers - zijn dan bovendien WA verzekerd. De organisaties hoeven vrijwilligers niet eerst te registeren.

Voorheen was het zo dat vrijwilligersorganisaties hun vrijwilligers kosteloos voor een verzekering konden aanmelden bij de gemeente. Tevens konden zij zelf een bestuursverzekering voor het bestuur afsluiten en dit declareren. Dit gaat veranderen. Vanaf 1 oktober 2009 is iedere Capelse vrijwilliger en mantelzorger automatisch verzekerd en hoeven organisaties zelf niets meer te regelen. Ook het bestuur van vrijwilligersorganisaties is meeverzekerd. Het gaat om een aansprakelijkheids-, ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering voor vrijwilligers, een
bestuurdersaansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering voor vrijwilligers en om een aansprakelijkheids- en
verkeersaansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen.

De nieuwe verzekering is één van de manieren om de administratieve lastendruk voor vrijwilligersorganisaties te verminderen. Dit komt voort uit het project Minder regels, meer service van de rijksoverheid. Wethouder Micle Jaliens heeft daarvoor eerder dit jaar een intentieverklaring ondertekend.

Op dit moment werken we nog hard aan het afsluiten van het nieuwe verzekeringspakket. Verdere informatie volgt nog.