Gemeente Uithoorn

Eerste bijeenkomst klankbordgroep bussluis Meerwijk

7 april 2009
Op dinsdag 17 maart vergaderde de klankbordgroep bussluis Meerwijk voor het eerst in het gemeentehuis.

De klankbordgroep, bestaande uit bewoners van Meerwijk, is door de gemeente in het leven geroepen om te adviseren over de voorwaarden voor de proef met de selectieve openstelling van de bussluis tussen Meerwijk-West en -Oost.

De gemeente wil de proef uitvoeren als voorbereiding op de eventuele openstelling van de bussluis na omlegging van de N201. Na de proef beslist de gemeenteraad over de definitieve openstelling. De openstelling is onderdeel van het Uithoorns Verkeer- en Vervoerplan, het UVVP. Hierin is opgenomen dat maatregelen die zijn genomen om sluipverkeer tegen te gaan na de openstelling van de nieuwe N201 ongedaan worden gemaakt wanneer dit mogelijk is.

De klankbordgroep bestaat uit 26 bewoners die verspreid over Meerwijk wonen en omvat zowel voor- als tegenstanders van de proef en/ of openstelling. De eerste klankbordvergadering werd geopend door wethouder Levenbach die over de geschiedenis van Meerwijk en de bussluis sprak. Aansluitend konden bewoners in drie groepen ideeën, zorgen en opmerkingen uiten.

Dit vormt de inhoud voor de komende bijeenkomsten van de klankbordgroep. Hierin zal ondermeer gesproken worden over te treffen verkeersmaatregelen voorafgaand aan de proef, welke zaken gemeten moeten worden tijdens de proef en hoe de andere buurtbewoners op de hoogte worden gehouden voor, tijdens en na de proef. Met het advies van de klankbordgroep gaat de gemeente aan de slag om alles in orde te maken voor een goede en veilige proef.

Tijdens de avond bleek dat een deel van de bewoners zeer kritisch was over het nut van de proef en de gevolgen van de openstelling. Ook vroegen bewoners om meer informatie zodat het advies van de klankbordgroep beter onderbouwd kan worden. De gemeente zorgt dat de leden van de klankbordgroep alle informatie die relevant is voor de proef en een eventuele openstelling ontvangen.

Het verslag van de eerste bijeenkomst zal binnenkort te vinden zijn op de sites van Buurtbeheer (buurtbeheer.uithoorn.nl) en de gemeente. De volgende bijeenkomst vindt plaats op 14 april aanstaande in de raadzaal en is alleen toegankelijk voor leden van de klankbordgroep. ^

* Uithoorns Verkeer- en Vervoerplan (UVVP)