Politie Groningen

Politie lost woninginbraak Marum op

Vier Friezen aangehouden

Marum, 07-04-2009 o Met de aanhouding van vier verdachten uit Drachten, twee mannen (23 en 28) en twee vrouwen (30 en 40) heeft de politie onlangs een inbraak in een woning aan de Hamrik in Marum opgelost. De inbraak werd op 17 februari van dit jaar gepleegd tijdens de vakantie van de bewoners.

De politie kwam het trio op het spoor dankzij twee anonieme tips. De verdachten werden eind maart aangehouden. Beide mannelijke verdachten bekenden de inbraak te hebben gepleegd. De 30-jarige vrouw had tijdens het verhoor aangegeven dat zij de betreffende woning aan beide mannen had aangewezen.

De vrouw was voor de inbraak met de vaste schoonmaakster meegegaan om de betreffende woning aan de Hamrik schoon te maken. Vervolgens ontstond samen met beide mannelijke verdachten het plan om de inbraak te plegen. Uit de woning werden diverse goederen, zoals een flatscreen, twee spelcomputers, computerspellen en spaarpotten gestolen.

Gestolen spullen terug

Ten slotte werd naast de drie verdachten ook een 40-jarige vrouw uit Drachten aangehouden voor heling. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij gestolen spullen uit de betreffende woning heeft gekocht. Alle vier verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De gestolen spullen zijn bij alle verdachten aangetroffen en in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal beslissen wat met de verdachten gaat gebeuren.