ECORYS wint opdrachten ter waarde van 5 miljoen:

07/04/2009 16:01

ECORYS Nederland BV

ECORYS adviseert overheden Guatemala, Indonesië en Moldavië over hervormingsprocessen overheidsfinanciën

De International Development Division (IDD) van ECORYS heeft recentelijk drie belangrijke opdrachten gewonnen in Guatemala, Indonesië en Moldavië, met een gezamenlijke waarde van ca. 5 miljoen. De drie opdrachten betreffen het adviseren van de nationale overheden van de genoemde landen op het gebied van de overheidsfinanciën.

De IDD is hiermee in het eerste kwartaal van 2009 uiterst succesvol geweest op het werkterrein van overheidsfinanciën. De opdrachten zijn uitgeschreven door respectievelijk de Europese Commissie, de Wereldbank en het Britse Departement voor Internationale Ontwikkeling.

Naast deze opdrachten adviseert IDD de overheden van onder meer Tadzjikistan (samen met de ECORYS Divisie Macro & Sector Beleid), Suriname en Lesotho en is zij als consortiumpartner betrokken in projecten in Kaliningrad (Rusland), Saint Vincent en Angola. Momenteel werken meer dan 50 experts op deze opdrachten.

Over ECORYS

ECORYS is een vooraanstaande, internationale onderzoeks- en adviesorganisatie die al 80 jaar succesvol werkt aan innovatieve oplossingen op het gebied van economische, ruimtelijke en sociale ontwikkeling. Wij leveren effectieve oplossingen voor opdrachtgevers in de publieke en private sector. Onze experts staan voor persoonlijke service en denken op betrokken wijze mee met de klant. ECORYS Nederland biedt op maat gesneden oplossingen, gebaseerd op gedegen onderzoek en brede, actuele marktkennis. Hierdoor plaatsen wij uitdagingen in de juiste context en bieden wij treffende totaaloplossingen. Zo geven wij invulling aan sound analysis, inspiring ideas.

Ongeveer 600 medewerkers werken vanuit 21 vestigingen in 11 landen aan projecten binnen de kennisgebieden Economie & Concurrentiekracht, Regio's, Steden & Vastgoed, Transport, Mobiliteit & Infrastructuur, en Sociaal Beleid & Bestuur. De dienstverlening van ECORYS beslaat de gehele beleidscyclus: Onderzoek & Beleidsadvies, Institutionele & Capaciteitsontwikkeling, Programmamanagement & -Realisatie, Financiering & Communicatie, en Monitoring & Evaluatie.

ECORYS Nederland

ECORYS viert in 2009 zijn 80-jarig bestaan. ECORYS Nederland is ontstaan na een fusie tussen NEI (Nederlands Economisch Instituut) en Kolpron in 1999. Hiernaast maken ook AVM, Bureau DAM, Rutten Communicatieadvies, Logion en MERC deel uit van ECORYS Nederland. Vanuit ons hoofdkantoor in Rotterdam en twee vestigingen in Amsterdam, werken circa 270 medewerkers aan opdrachten op het gebied van economische, sociale en ruimtelijke ontwikkeling in binnen- en buitenland. ECORYS Nederland is onafhankelijk: de aandelen zijn in bezit van medewerkers en de Stichting NEI.





http://www.ecorys.nl

http://www.ecorys.nl