Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 07-04-2009

Motoragent treft in Engeland gestolen auto aan, twee arrestaties

TILBURG: De politie heeft maandagmiddag tijdens een routinecontrole op de Korvelseweg een in Engeland gestolen personenauto aangetroffen. Het chassisnummer bleek vervalst te zijn. De twee inzittenden, een 19-jarige Tilburger en een 39-jarige man met een verblijfsadres in Engeland, zijn aangehouden.

Een motoragent zag maandagmiddag op de Korvelseweg een grijze Audi A4 met Nederlands kenteken rijden met daarin twee mannen. Hij besloot de auto een stopteken te geven om een controle in te stellen. De auto werd bestuurd door een 19-jarige Tilburger die zich niet kon
legitimeren. De bijrijder, een 39-jarige man gaf aan eigenaar te zijn van het voertuig. Hij kon echter geen kentekenbewijs laten zien. Hierop besloot de motoragent de bestuurder aan te houden ter zake de ID-plicht en de auto voor nader onderzoek over te brengen naar het bureau. De politieman zag bij nadere controle van het chassisnummer dat onder de motorkap een andere nummer aangebracht was dab onder de voorruit. Na uitgebreid onderzoek kwam vast te staan dat de auto in Engeland gestolen was. Hierop is ook de bijrijder aangehouden. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Dronken Oisterwijkse automobilist rijdt te hard en tegen het verkeer in

OISTERWIJK: De politie heeft vannacht, de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks 03.40 uur een 24-jarige Oisterwijker op de
Terburghtweg betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 550 ugl.

Agenten zagen de Oisterwijker tegen het verkeer in rijden op de Dorpsstraat. Ze besloten de bestuurder daarvoor een bekeuring te geven. Agenten zagen de auto met een snelheid van circa 100 km / uur over de Lind reed. Uiteindelijk stopte de automobilist nadat hij in de gaten kreeg dat de politie achter hem aanreed en hem een stopteken had gegeven middels de transparant. Hij heeft naast een proces-verbaal voor het rijden onder invloed ook twee bekeuringen gekregen voor de door hem gemaakte verkeersovertredingen

Valse naam helpt Tilburgse inbreker niet

TILBURG: Een 22-jarige Tilburger heeft vannacht tijdens een
routinecontrole tevergeefs geprobeerd agenten om de tuin te leiden door een valse naam op te geven. De alerte politiemensen achterhaalden zijn identiteit. Hij bleek nog gezocht te worden vanwege mogelijke betrokkenheid bij een bedrijfsinbraak in Waalwijk. Hij is vastgezet.

Vannacht, de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks 02.30 uur controleerden agenten een auto op de Bisschop Bekkerslaan. De
bestuurder gaf op dat hij een 24-jarige Tilburger was. Hij kon zijn identiteit niet aantonen. Hij gaf daar als uitleg over dat hij in België een sauna bezocht had. Daar was het kluisje open gebroken, waarbij al zijn papieren waren gestolen. De agenten vertrouwden het echter niet en besloten de man aan te houden ter zake de ID-plicht. Aan het bureau werd de werkelijke identiteit van de bestuurder achterhaald. Hij bleek een 22-jarige Tilburger te zijn, waarna de politie al enkele maanden op zoek was vanwege mogelijke betrokkenheid bij een inbraak in Waalwijk, die september 2008 was gepleegd. De verdachte is ingesloten.

Pepperspray ingezet om geweldpleger te arresteren

TILBURG: De politie heeft maandagavond in Tilburg Noord omstreeks 18.00 uur een 28-jarige Tilburger aangehouden ter zake huiselijk geweld. Agenten zagen dat de verdachte zijn vader mishandelde. Ook zou hij zijn zus bedreigd hebben. De politiemensen moesten bij de
arrestatie pepperspray inzetten om het verzet van de Tilburger te breken. De verdachte, die niet op het adres van zijn ouders staat ingeschreven, is in verzekering gesteld. Omdat hij elders woont, is het uitreiken van een huisverbod in deze niet mogelijk.

Agenten waren maandag aan het eind van de middag naar een adres in Tilburg Noord gegaan omdat er een vechtpartij was gemeld. Ter plaatse belette de verdachte die bij de voordeur stond de agenten om binnen te komen. De verdachte riep tegen de agenten dat ze moesten oprotten en kwam dreigend voor hen staan. Vervolgens draaide de knul zich om en pakte zijn vader bij de keel. Hierna rende hij weer de woning in. Uiteindelijk hebben de agenten met behulp van pepperspray de
agressieve verdachte kunnen aanhouden. Zijn vader, die flinke rode striemen in zijn hals en schaafplekken had op een onderarm, heeft te kennen gegeven geen aangifte tegen zijn zoon te willen doen. De politie maakt ambtshalve proces-verbaal op in deze zaak omdat er sprake is van een ernstige vorm van huiselijk geweld.

De verdachte is vanmorgen gehoord. Volgens hem was de ruzie met zijn vader ontstaan omdat die bang was dat hij geld zou gaan pinnen om daarmee drugs en alcohol te kopen.

De verdachte had tijdens de ruzie met één hand enkele keren tegen een muur geslagen waardoor deze nu gebroken is. Deze is in het ziekenhuis in het gips gezet.

Tilburger met stroomstootwapen aangehouden

TILBURG: De politie heeft maandagmiddag op den Hart van Brabantlaan tijdens een controle een 19-jarige Tilburger aangehouden nadat bij hem in de auto een stroomstootwapen was aangetroffen. De verdachte verklaarde het wapen vier weken geleden in Duitsland te hebben gekocht. Hij had het in de auto gelegd om zichzelf te kunnen
verdedigen.

Tilburger negeert winkelverbod en winkeldief bedreigt bewaker

TILBURG: In een supermarkt is maandagavond een 51-jarige Tilburger aangehouden ter zake huisvredebreuk. De man werd door een bewaker aangehouden omdat hij in strijd met een winkelverbod, toch
boodschappen was gaan doen. De verdachte verklaarde dat hij niet wist dat hij een winkelverbod had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

In dezelfde supermarkt werd maandagmiddag een 38-jarige Tilburger betrapt op winkeldiefstal. De man had zes blikjes bier, twee flessen bier en een pak ijs in zijn tas gedaan en niet afgerekend. Hij werd betrapt en door een bewaker naar het kantoor gedirigeerd. Daar zou hij de beveiligingsbeambte bedreigd hebben, dat hij hem neer zou steken. De verdachte gaf de diefstal en de dreigementen toe. Hij had dat geroepen uit boosheid. Het ijs in zijn tas was immers aan het smelten en de bewaker had gezegd dat hij daar niets aan kon doen.

Vijf arrestaties na hennepvondsten

TILBURG: De recherche heeft maandag op twee adressen in Tilburg zakken met henneptoppen aangetroffen. Het gaat bij elkaar om circa 13 kilo. Er zijn vijf arrestaties verricht.

De politie ging tot actie over na een melding via Meld Misdaad Anoniem. Het gaat om woningen aan de Auteurslaan en de Ruwerstraat. In de woning aan de Ruwerstraat werd ook munitie aangetroffen. De arrestanten zijn allen Tilburgers, drie mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 18 tot en met 49 jaar. Zij zijn in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 07-04-2009 15:48 | © Regio Midden en West Brabant |