Ministerie van Defensie

Collega's nemen afscheid van Azdin Chadli

7 april 2009, 16.06 uur

Op de Nederlandse basis Kamp Holland in Tarin Kowt is vanochtend een bijzonder appèl gehouden voor alle eenheden van Task Force Uruzgan. Gisteravond kwam soldaat der eerste klasse Azdin Chadli om het leven door een raketaanslag. Daarbij raakten vijf andere militairen gewond. Tijdens het appèl sprak de commandant, brigadegeneraal Tom Middendorp, de eenheden toe. Vlaggen bij de hoofdpoort van Kamp Holland hangen halfstok.

"Onze gedachten gaan uiteraard als eerste uit naar de directe relaties van Azdin bij wie het verdriet enorm moet zijn", zei Middendorp. "Daarnaast gaan onze gedachten uit naar de gewonden." Hij loofde de militairen die gisteravond na de aanslag snel en professioneel optraden. "Iedereen kende zijn drills en handelde daarnaar." De eenheden namen een minuut stilte in acht.

Condoleanceregister Collega's van Azdin tekenen het condoleanceregister in de kapel op Kamp Holland.

In de kapel op het kamp is vanochtend een condoleanceregister geopend. De eenheidsvlag bij het slaapchalet van het peloton van Azdin hangt, net zoals alle andere vlaggen op het kamp, halfstok. Vanavond is een avondwake, waar de directe collega's in beslotenheid afscheid nemen. Morgen vindt de herdenkingsdienst plaats voor alle militairen en burgers van Task Force Uruzgan en de coalitiepartners.