Gemeente Nijmegen

Toch alternatieven voor bebouwing Bosje van Vroom


07/04/2009

Het is niet langer noodzakelijk om het Bosje van Vroom te bebouwen. Door een aangepast plan voor de accommodatie van Nijmegen Atletiek en door de verkoop van gemeentelijk onroerend goed, hoeft de woningbouw in Brakkenstein niet langer 4,5 miljoen, maar nog maar 1,4 miljoen op te brengen. Het gemeentebestuur stelt nu voor om te bouwen op de al eerder onderzochte locaties van de basisschool Brakkenstein en de driehoek tussen Houtlaan en St. Annastraat.

In overleg met Nijmegen Atletiek is besloten af te zien van nieuwbouw aan de overzijde van de Heemraadstraat, en in plaats daarvan de huidige accommodatie te vernieuwen. Nog dit jaar zal gestart worden met de aanpak van de kleedkamers, het clubhuis en de tribune. Het is nu niet meer nodig grond aan te kopen en ook hoeft de openbare ruimte in de Heemraadstraat niet te worden aangepast. Dit levert een besparing op van 1,85 miljoen euro. Daarnaast is er is gemeentelijk onroerend goed op de markt gebracht. Dit levert nog eens 1,25 miljoen euro op die wordt toegevoegd aan de exploitatie.

In april 2007 heeft de gemeenteraad ingestemd met bebouwing van het bosje van Vroom. Daarbij kreeg het college via een motie wel de opdracht om in overleg met bewonersgroepen in Brakkenstein te zoeken naar alternatieve bouwlocaties zodat het voorgestelde aantal van 64 appartementen in het bosje van Vroom kon worden teruggebracht. Voorwaarde hierbij was dat de alternatieve locaties binnen Brakkenstein moesten liggen en dat de planexploitatie sluitend moest zijn. Eind vorig jaar kwam het college tot de conclusie dat er geen alternatieven waren die voldoende opleverden. Door de recente ontwikkelingen lijken er nu toch haalbare alternatieven te zijn. De gemeenteraad spreekt zich nog voor de zomervakantie uit over het nieuwe voorstel.