Crisismeldpunt CNV voorziet in behoefte

07/04/2009 16:18

CNV Hout en Bouw

Het is lastig om pro-actief om te gaan met de financiële problemen in de bouwsectoren. CNV Hout en Bouw stelde enige weken geleden een crisismeldpunt in om zowel werknemers als bedrijven bij te staan. Dit meldpunt blijkt in een behoefte te voorzien.

Werknemers kunnen bij het crisismeldpunt mogelijke problemen bij hun bedrijf melden. De bond kan dan een bestuurder op pad sturen om te proberen samen met de werkgever zowel de werknemers als het bedrijf zo goed mogelijk bij te staan.

Het is de bedoeling in te grijpen voordat bedrijven echt in onoverkomelijke problemen zitten. Een bond als CNV Hout en Bouw beschikt over veel kennis en ervaring die bedrijven soms goed kunnen gebruiken. Door hiervan gebruik te maken, blijkt het regelmatig mogelijk te voorkomen dat bedrijven failliet gaan en dat werknemers op straat komen te staan.

De meeste problemen blijken zich voor te doen in de bouw- en houtsectoren. Het gaat vaak om ontslagzaken, maar ook om werktijdverkorting, het inleveren van vakantiedagen of achterstanden in loonbetaling. Een positief bijverschijnsel voor de bond is, dat we nu af en toe over de vloer komen bij een bedrijf waar we eerder niet over de vloer kwamen.

Het meldpunt is 24 uur per dag bereikbaar via www.crisismeldpunt.nl.





http://www.crisismeldpunt.nl/

http://www.cnvhb.nl