Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Oosterhout NB, 07-04-2009

Minderjarige in de kraag gepakt voor winkeldiefstal

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 10.00 uur bij een supermarkt aan de Markkant een 15-jarige Oosterhoutse jongen aangehouden voor winkeldiefstal. Een klant attendeerde het personeel van de winkel erop dat een jongen, die samen met enkele andere jeugdigen in de winkel was, een zak met snoep in zijn rugzak had gestopt. Voorbij de kassa sprak een medewerker hem aan en controleerde zijn tas waar de snoepzak te voorschijn kwam. Gewaarschuwde agenten namen hem mee naar het bureau waar hij de diefstal bekende.

Drietal aangehouden voor vernieling van een sproeier

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 17.30 uur bij een voetbalclub aan de Akkerlaan twee jongens van 14 jaar en een 15-jarige, afkomstig uit Waalwijk aangehouden voor vernieling.

De jongens waren gistermiddag over de omheining geklommen om een balletjes te trappen op één van de velden van de voetbalclub. Omdat de sproeiers van een naastgelegen veld geactiveerd waren, vonden ze het leuk om de bal richting sproeiers te trappen. Gevolg was een kapotte sproeier. Op het moment dat een medewerker van de club de jongens wilde aanspreken rende het drietal weg en klom over de omheining. De politie werd gewaarschuwd die ze korte tijd later aantroffen.

Oosterhoutse jongen beledigt de agenten

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag rond 15.45 uur, in de Souvereinstraat een 17-jarige Oosterhoutse jongen aangehouden voor belediging. Surveillerende agenten zagen de jongen als bestuurder van een bromfiets rijden over de Vijf Eikenweg richting Oosterhout. Hij viel op omdat hij geen helm droeg. In de Souvereinstraat spraken de agenten hem daarover aan. Gevolg was een serenade van beledigingen in de richting van de politiemedewerkers. Ondanks een waarschuwing bleef hij beledigende taal uiten. Tijdens zijn aanhouding verzette de jongen zich waarop de politie een armklem aanlegde.

Waalwijker verdacht van diefstal emballage

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag rond 13.45 uur in
winkelcentrum De Els een 22-jarige inwoner uit Waalwijk aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van emballage. Een medewerker van de lunchroom ontdekte dat er enkele kratten van zijn terrein waren weggenomen en meldde dit aan het personeel van een supermarkt in de omgeving. De medewerker vertelde kort daarvoor emballage te hebben ingenomen van een man die op dat moment nog in de els aanwezig was. De politie werd gewaarschuwd die de verdachte meenam naar het bureau. Daar ontkende hij de diefstal. Bij het onderzoek maakt de politie gebruik van de aanwezige camerabeelden.

Brandweer en politie rukken uit voor brand in bedrijf

OOSTERHOUT - De politie en brandweer zijn gisteravond rond 20.00 uur uitgerukt voor een brand bij een bedrijf (Frigolanda) aan de
Everdenberg. De brand die ontstond in een container bij het pand was overgeslagen via een stapel pallets het bedrijf in. De politie zette de omgeving af waarna de brandweer de brand bluste. De brandweer zette twee tankautospuiten en een hoogwerker ingezet. Er raakte bij de brand niemand gewond. Vermoedelijk is de brandende inhoud van een asbak de oorzaak van de containerbrand geweest.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraken

RAAMSDONKSVEER / OOSTERHOUT / GILZE - De politie onderzoekt een drietal bedrijfsinbraken die gisteravond en vannacht plaats gevonden hebben op verschillende locaties. De buit bestond onder andere uit rookwaren en geld. De politie vraagt getuigen die mogelijk iets gehoord of gezien hebben zich te melden via het algemene nummer: 0900-8844

RAAMSDONKSVEER - Gisteravond rond 23.30 uur vond er een inbraak plaats bij een supermarkt aan de Boterpolderlaan. Onbekenden verschaften zich de toegang tot het pand door een ruit aan de voorzijde te vernielen. In de winkel werd een rolluik van een sigarettenkast vernield. De inhoud werd buit gemaakt.

OOSTERHOUT - Ongenode gasten hebben gisteravond rond 21.15 een bedrijf aan de Mechelaarstraat bezocht. Door een ruit te vernielen lukte het de dader (s) binnen te komen. In het pand werden diverse binnendeuren geforceerd. De daders zijn er vandoor gegaan met een onbekend
geldbedrag.

GILZE - Vanmorgen rond 01.30 uur hebben inbrekers gepoogd in te breken in een bedrijf aan de Broekakkerweg. Door een ruit te vernielen lukte het ze het pand binnen te komen. Het eerste onderzoek wijst uit dat ze zonder buit vertrokken zijn. Wel werd er in het bedrijf schade aangericht.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 07-04-2009 16:22 | © Regio Midden en West Brabant |