Saxion Hogescholen
BR>

di 07 april 2009

Techniek in de lift bij Saxion


Saxion met vestigingen in Apeldoorn, Enschede en Deventer, heeft bijna 200.000 Euro ontvangen om de werving van techniekstudenten te verzorgen. Saxion kreeg dit bedrag omdat ze aantoonbaar succesvol is geweest in 2007 en 2008. Toen schreven zich respectievelijk 1394 en 1516 nieuwe studenten in voor technische studies; een stijging van 8,7%. Ten opzichte van het peiljaar 2002 bedroeg de groei maar liefst 15%.

Uit de cijfers blijkt, dat het technisch onderwijs zich wel degelijk in een grote belangstelling mag verheugen en daarmee ook tegemoet kan komen op de vraag uit de arbeidsmarkt.

Saxion behoort tot de zes hogescholen in Nederland, die de grootste groei voor het technisch onderwijs in hebben gerealiseerd. De instroom in bijna alle technische opleidingen binnen Saxion is gestegen. Ook de nieuwe opleidingen en studieroutes hebben flink bijgedragen aan het behalen van de stijging.

Wim Boomkamp, voorzitter van de Raad van Bestuur, denkt dat de groei bij Saxion te danken is aan het constante streven naar verbetering van de kwaliteit van de bestaande opleidingen en het ontwikkelen van nieuwe studieroutes. "Hierbij luisteren we goed naar de markt en blijken zogenaamde snijvlakopleidingen, die voortkomen uit bestaande opleidingen, zowel aantrekkelijk te zijn voor studenten als toekomstige werkgevers".

Ook blijken de inspanningen om jonge mensen te interesseren voor technische opleidingen middels oriëntatie en voorlichting resultaten af te werpen. "Daar gaan we met kracht mee door" volgens Marianne Laarman, die bij Saxion het project "bètatechniek" leidt en verheugd is over het succes.

Inmiddels heeft Saxion weer prestatieafspraken voor de instroom van techniekstudenten gemaakt voor 2009 en 2010.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Marianne Laarman, Projectleider Bètatechniek Saxion, tel. 053 - 487 17 43, m.j.b.laarman@saxion.nl of Rob Admiraal, directeur dienst Interne en Externe Betrekkingen Saxion, tel 053 - 487 16 31.