Ministerie van Defensie

Marechaussee

"Andere missies niet minder belangrijk"

7 april 2009, 15.08 uur

Commodore Groen van de luchtmacht overhandigt, na een landmachtmilitair, een marineman zijn onderscheiding. Vijfennegentig militairen hebben vandaag de Herinneringsmedaille Vredesoperaties ontvangen. De militairen ontvangen de medaille als blijk van waardering voor hun deelname aan diverse militaire missies op de Balkan, in Afrika, Azië en Afghanistan.

De onderscheiden militairen zijn afkomstig van alle krijgsmachtdelen en hebben deel uitgemaakt van de EU-missie in Bosnië-Herzegovina, de NAVO-trainingsmissie in Irak, de VN-missie in het Midden-Oosten en Security Sector Reform missies in Burundi en Congo. Bij laatstgenoemde missies helpen militairen de overheid bij het opzetten en verbeteren van het veiligheidsapparaat om op deze manier de stabiliteit van de samenleving te bevorderen.

Media Brigadegeneraal Jan Broeks spelt een militair zijn medaille op.

De medailles werden uitgereikt door brigadegeneraal Jan Broeks, commandant van het Operationeel Ondersteuningscommando Land. "In de voortdurende aandacht van de media voor de missie in Zuid-Afghanistan krijgen de andere missies niet altijd evenveel aandacht maar ze zijn daarom niet minder belangrijk!" Tijdens de ceremonie reikte hij ook medailles uit aan militairen die uitgezonden zijn geweest naar andere gebieden in Afghanistan. Zij verrichtten hun werkzaamheden in Kabul, Kandahar onder andere ter ondersteuning van de Task Force Uruzgan, Regional Command South en de Air Task Force.