Nederlandse Hartstichting

Noord-Hollandse studenten collecteren per kajak voor Hartstichting 7-4-2009
DEN HAAG, 7 april 2009 - Van 13 t/m 17 april varen 10 CIOS-studenten van het Horizon College Alkmaar per kajak dagelijks 25 kilometer door Noord-Holland. Zij sluiten elke dag af met een lokale collecte in Alkmaar, Purmerend, Edam en Wormer. Dit doen zij in het kader van de Hartweek van de Hartstichting (12 t/m 18 april). Op 17 april reiken de studenten in Wormer de cheque met het eindbedrag uit aan de rayoncoördinator van de Hartstichting in Noord-Holland.

De kajaktocht komt voort uit de eindexamenopdracht Sportmanagement van Martijn, Patrick, Glenn en Timo. Onder de naam 'Hard4Hart' koppelen zij de tocht aan een goed doel. De keuze voor de Hartstichting was snel gemaakt want, zo zeggen de organisatoren, "Ieder heeft wel een kennis, vriend of familielid heeft die met een vorm van hartproblemen te maken (gehad)." Meer informatie over de kajaktocht is te vinden op de website van Hard4hart.

De Hartstichting is erg enthousiast over dit initiatief en hoopt dat veel mensen dit sportieve evenement steunen.

Collecteweek
De Kajaktocht valt in de Hartweek, de jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting van 12 t/m 18 april. Zo'n 75.000 collectanten gaan op pad om geld in te zamelen voor de strijd tegen hart- en vaatziekten. Dit is hard nodig want elk jaar sterven bijna 41.500 mannen en vrouwen in Nederland door een hartinfarct, beroerte of andere hart- of vaatziekte. Hoewel het aantal sterfgevallen afneemt, neemt het aantal patiënten toe.

De financiële steun van de bevolking is van groot belang, omdat de Hartstichting geen financiële steun krijgt van de overheid. Van elke euro die de Hartstichting uitgeeft gaat EUR 0,80 naar wetenschappelijk onderzoek, patiëntenzorg, preventie en voorlichting. De resterende EUR 0,20 heeft de Hartstichting nodig om professioneel en efficiënt fondsen te kunnen werven.
NOOT VOOR DE REDACTIE (