PvdA Rotterdam


Avondklok nu eindelijk goed geregeld

Di 7 Apr 2009 - Redactie
Avondklok nu eindelijk goed geregeld

PvdA fractievoorzitter Peter van Heemst is blij met de steun die de Tweede Kamer geeft aan het invoeren van de avondklok voor kinderen onder de twaalf jaar.

Juridische basis
"Ik heb gevraagd om de avondklok een goede juridische basis te geven en dat is gelukkig vandaag ook gebeurd, aldus Van Heemst. De Tweede Kamer stemde vandaag in met een voorstel van de PvdA om de avondklok in een nieuwe wet tegen vandalisme en overlast goed te gaan regelen.

Avondklok
Op verzoek van de PvdA werd een jaar geleden een avondklok ingevoerd op Katendrecht. Kinderen die s avonds de boel op straat verziekten werden door de politie na 20 uur van straat geplukt en thuis gebracht.

Onderdeel pakket
"Dat heeft prima gewerkt. Het gaat weer goed met die kinderen. Ook omdat het niet bij de instellen van een avondklok bleef, vertelt Van Heemst. Voor de PvdA was het essentieel dat er ook extra aandacht kwam voor een goede opvoeding en voor een stevig jongerenwerk. Van Heemst: Kinderen moeten de ruimte krijgen goed op te groeien, maar we stellen natuurlijk ook duidelijke grenzen als het mis gaat.

Belangrijke stap
Van Heemst hoopt dat de Eerste Kamer nu snel de wet tegen vandalisme en overlast vast stelt. "Dan zijn we weer een belangrijke stap verder bij het bestrijden van overlast door jongeren. Nog steeds de grootste zorg van heel veel Rotterdammers. Dus daar blijven we hard aan werken."