Gemeente Helmond


Lijnbussen in Helmond beter toegankelijk

De gemeente Helmond is deze week gestart met het verhogen van bushaltes, zodat ouderen en gehandicapten een betere toegang krijgen tot de lijnbussen.

De betere instapmogelijkheid in de bus is ook handig voor mensen met kinderwagens of veel bagage. De modernste lijnbussen zijn inmiddels door busmaatschappij Hermes zo ingericht dat ze precies afgestemd zijn op de verhoogde haltes. Hierdoor wordt gelijkvloers instappen mogelijk.

Het aanpassen van de bushaltes in Helmond wordt verspreid over drie jaar uitgevoerd. Dit jaar worden de volgende haltes verhoogd: Hoofdstraat (2 stuks), President Rooseveltlaan, ter hoogte van het Elkerliek Ziekenhuis (1), Fokkerlaan (2), Kasteel Traverse, nabij Zuid-Koninginnewal (2), Dorpsstraat (1) en Van Speijklaan-De Lier (2).

Hoofdstraat tijdelijk afgesloten

Voor het aanpassen van de haltes aan de Hoofdstraat wordt de weg afgesloten van dinsdag 14 tot zaterdag 25 april. Het verkeer wordt omgeleid middels de bekende gele borden. Voor de verhoging van de overige bushaltes is het afsluiten van wegen niet noodzakelijk. Naast de bovenstaande bushaltes worden ook de haltes aan de Noord-Koninginnewal en een halte aan de Wesselmanlaan verbeterd. Dat gebeurt tegelijkertijd met de uitvoering van andere werkzaamheden.

Betere participatie

De bushaltes in Helmond worden aangepast om de participatie van ouderen en gehandicapten in de samenleving en het openbaar vervoer in het bijzonder te verbeteren.