FloraHolland


Negen noviteiten van Tesselaar nieuw voor de klok

FLORAHOLLAND (7 april 2009) - Dit seizoen brengt kwekerij H.M. Tesselaar in totaal negen noviteiten voor de klok. H.M. Tesselaar is een bedrijf wat gespecialiseerd is in het telen en veredelen van alstroemeria's. De nieuwe alstroemeria's worden geveild op de FloraHolland vestigingen Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg.

De nieuwe soorten met de namen `Canberra' en de `Happy Feet' zijn kort geleden geĂŻntroduceerd en maakten een flitsende start. De alstroemeria `Canberra' is herkenbaar aan zijn dieprode kleur en sterke blad. De `Happy Feet' alstroemeria heeft een helder roze kleur met een wit hart en de knoppen liggen boven het blad. Vorige week werd de alstroemeria `Monte Cervino' voor het eerst geveild bij FloraHolland, een alstroemeria met een donkere bloem en donkere knoppen. Deze nieuwe cultivar heeft een zware steel met een stevig blad. Voor deze week staat de alstroemeria `Adelaide' en de alstroemeria `Monte Azzurro' op het programma. De cultivars `Antilla', `Caracas', `Cartagena', `Monte Lava' worden binnen niet al te lange tijd verwacht. Alle bloemen zijn milieuvriendelijk geteeld en hebben een MPS keurmerk. Ook levert H.M. Tesselaar zijn producten met het FFP keurmerk.

Al deze alstroemeria's worden als FleurPrimeur geveild. Dit houdt in dat producten vooraf uitvoerig getest is op de kwaliteit en de houdbaarheid. Wie meer informatie wil over de bovenstaand product kan contact opnemen met FloraHolland afdeling Product- en Conceptontwikkeling, T 0297 39 27 28 of T 0174 63 42 84.

Fotobijschrift (v.l.n.r.): Alstroemeria's Canberra, Happy Feet en Monte Azzurro