Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer 5. April

Meldpunt integriteit woningcorporaties open

07-04-2009

Het meldpunt integriteit woningcorporaties is vanaf vandaag elke dag onder kantoortijden bereikbaar onder telefoonnummer 070 339 4975. Dat heeft minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie aan de Tweede Kamer gemeld. Bij het meldpunt kan iedereen terecht om signalen door te geven die te maken hebben met mogelijk oneerlijk handelen van corporaties, hun medewerkers, management en bestuurders.

Iedereen kan, desgewenst anoniem, meldingen bij het meldpunt doen: burgers, huurders, werknemers en interne toezichthouders van corporaties, bedrijven, overheden, belangenorganisaties en brancheverenigingen. De melder wordt, voor zover de situatie dat toelaat, geïnformeerd over de stand van zaken en resultaat van de behandeling van de melding.
De VROM-Inspectie beheert het meldpunt en voert als het nodig is nader onderzoek uit op basis van de meldingen.

Het meldpunt is niet bedoeld voor klachten die een huurder, klant of belanghebbende gewoon bij een corporatie kan melden, zoals klachten over onderhoud van de woning of de wijk.

Het meldpunt kent een eigen mailadres meldpuntcorporaties@minvrom.nl en een postadres:
Meldpunt Integriteit Woningcorporaties,
Postbus 16191,
ipc 525,
2500 BD Den Haag

Minister Van der Laan denkt dat het meldpunt ook kan bijdragen aan een groter vertrouwen in de corporaties en een herstel van de opgelopen imagoschade. Het imago van de sector lijkt meer bepaald te worden door de 1 à 2% waar iets mis mee is, dan door de 98 à 99% die oprecht en solide is. Maar hoe dan ook: iedere fraudezaak is er één teveel.

Meer informatie is te vinden op www.vrom.nl/meldpuntcorporaties