Gemeente Bernheze


Vragen en antwoorden inloopavond De Hoef 2 fase 2

De inloopavond van 17 februari jl. over het woonrijp maken van de Hoef 2 fase 2 was druk bezocht en beantwoordde naar ons idee aan het doel waarvoor deze was opgezet, namelijk laten zien hoe de openbare ruimte er straks bij u in de straat komt uit te zien. Dus waar voetpaden zijn, waar geparkeerd kan worden en waar en welke soorten bomen en groen aangeplant worden. Last but not least was u in de gelegenheid om vragen te stellen die wij aan de hand van dezelfde tekeningen hebben beantwoord.

Enkele vragen konden wij ter plekke niet beantwoorden omdat het antwoord opgezocht moest worden of dat eerst afstemming met de andere partijen moest plaatsvinden. Dit hebben we inmiddels gedaan en de antwoorden of vervolgacties zijn schriftelijk of per e-mail uitgezet.

Toegezegd is dat de antwoorden ook op de internetsite geplaatst worden. Hieronder worden antwoorden weergegeven.

Een 2e inrit
Als die mogelijkheid er is, dient de inrit separaat aangevraagd te worden. Dit kan via het klantcontactcentrum van de gemeente, telefoon (0412) 45 88 88.

Parkeermogelijkheid in plaats van groen langs Elzenseloop 43 Op de vraag of er geparkeerd kan worden langszij Elzenseloop 43 in plaats van daar groen aan te leggen, moeten wij ontkennend antwoorden; het groen blijft gehandhaafd.

Wijziging van de brandgangen
Het achterterrein inclusief de brandgang is geen eigendom van de gemeente. Wij kunnen hier als gemeente geen antwoord op geven, maar hebben uw vraag doorgespeeld naar de woningbouwstichting of de bouwer/verkoper. De verplichting om het regenwater van de brandgangen te bergen, op te vangen of af te voeren berust bij de eigenaar of bouwer.

Aanpassen hekwerk en hedera (klimop)
Het aanbrengen c.q. aanpassen van het hekwerk en de hedera (klimop) is eveneens een zaak van de bouwer/verkoper. Deze vraag is ook doorgezonden met het verzoek om met de vraagsteller contact op te nemen.

Bouwtekeningen van de woningen aan de Bleekloop Van de woningen aan de Bleekloop zijn de bouwtekeningen niet op de getoonde tekening verwerkt. De inrichting van de openbare ruimte is daardoor niet correct. Buiten deze aanpassing zal ook vanuit de voordeur een pad naar de weg aangelegd worden door het gras. De rijbaan wordt uitgevoerd zoals de overige verhardingen in De Hoef (dus geen karrenspoor).
Aanpassing aansluiting Elzenseloop op de Nistelrodeseweg De aansluiting Elzenseloop op de Nistelrodeseweg wordt niet meer aangepast; de oversteek is onlangs bij de herinrichting van de Nistelrodeseweg aangelegd.

Voetpaden of achterontsluitingen aanleggen naar de Kampstraat Voetpaden of achterontsluitingen aanleggen naar de Kampstraat door de groenstructuur is niet toegestaan.

Parkeerplaatsen in het verlengde van de Molenstraat Parkeerplaatsen in het verlengde van de Molenstraat in de groenstrook van de langzaam verkeer route naar de Hoefstraat hebben nooit op de inrichtingstekeningen van het plan gestaan. Er worden dan ook geen parkeerplaatsen aangelegd.

Parkeerplaatsen Kaweiseloop en uitrit Biezenloop n de Kaweiseloop wordt ter plaatse van huisnummer 1 een parkeerplaats op eigen terrein aangelegd. De garage van Biezenloop 90 krijgt uiteraard een uitrit.

Bosplantsoen langs Kampstraat tussen Vleutloop en Beekloop Op de tekening staat aangegeven dat er bosplantsoen aangebracht wordt langs de Kampstraat tussen Vleutloop en Bleekloop. Naar aanleiding van een opmerking van een van de bewoners is dit teruggekoppeld naar de landschapsarchitect. Besloten is om toch het beeld van de huidige Kampstraat door te trekken en een grasberm van ca. 3 meter breed aan te houden.

Afscheiding Vleutloop
ok de vorm van de afscheiding - gepland met betonnen banden en een hekwerk - bij enkele erfafscheidingen van percelen aan de Vleutloop is onderzocht. De betrokkenen hebben inmiddels bericht ontvangen dat er een hekwerk geplaatst wordt dat met hedera (klimop) wordt aangeplant.

Appartementencomplex
Als laatste nog een opmerking over het centraal gelegen appartementencomplex. Voorlopig zien wij daar geen bouwactiviteiten. Er wordt momenteel op diverse manieren onderzocht op welke wijze een appartementencomplex binnen de huidige planuitwerking wel kan worden gerealiseerd.

De wijzigingen zullen op de definitieve bestekstekeningen - de tekeningen die straks buiten door de aannemer gebruikt gaan worden - aangepast zijn.

Te downloaden:

* Matenplan De Hoef 2 fase 2 240309.pdf (719,75 KB)

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35