ABVAKABO FNV

Een CAO voor een veilige werkplek

Dat is wat onze bond afgelopen maandag heeft geëist tijdens de actiedag over agressie en geweld tegen werknemers in de publieke sector.
Want het loopt de spuigaten uit. Iedere dag kun je het weer opnieuw in de krant lezen. Of je nu op de bus, trein of metro werkt, op de EHBO of het straatvuil ophaalt ( en zo kan ik nog wel wat beroepen opsommen), als je niet oppast krijg je te maken met agressie en geweld. En dat terwijl je gewoon je werk doet.

Voor ons als bond was de maat vol. Na ieder incident buitelt iedereen over elkaar heen. Politici doen stoere uitspraken over de aanpak van dit probleem. Op zich is het niet verkeerd dat zij betrokkenheid bij de publieke sector tonen, maar wij willen een structurele oplossing. Om die reden hebben wij gisteren op ongeveer twintig plaatsen in het land bijeenkomsten georganiseerd. Bijeenkomsten zonder tromgeroffel, maar bijeenkomsten waar we samen stil hebben gestaan bij wat er op dit moment gebeurd.

Van te voren hebben wij als bond een enquête uitgezet onder werknemers. Op die manier probeerden we, en met succes, meer informatie te krijgen over de mate waarin agressie en geweld voorkomt, maar ook om suggesties te krijgen over wat je er aan kunt doen. Want het blijkt dat als je als werkgever een goed beleid opzet, je agressie en geweld kunt terugdringen.

Het blijkt dat ongeveer 40 % van de werknemers wekelijks te maken hebben met vormen van verbaal geweld en 10% met vormen van fysiek geweld. Tegelijkertijd melden veel werknemers bij ons dat ze nooit de moeite nemen om agressie en geweld te melden. Dat betekent dat de werkelijke percentages veel hoger zullen liggen en voor ons is er dus werk aan de winkel. Want wij vinden agressie en geweld NOOIT gewoon en werknemers moeten af van het idee dat dit bij je werk hoort.

Al deze ervaringen hebben wij vermeld dat wij in Amsterdam hebben aangeboden aan Minister ter horst van Binnenlandse Zaken. In dit manifest doen wij allerlei suggestie met betrekking tot preventie maar ook wat te doen als werknemers geconfronteerd worden met agressie en geweld. Je moet dan denken aan trainingen voor werknemers, maar ook beveiliging van gebouwen. Ook zal een werkgever altijd onvoorwaardelijk achter zijn mensen moeten staan. Voor volledige informatie over onze eisen kun je kijken op ( doorlinken).

Alle bijeenkomsten waren zeer geslaagd en dat is niet zo raar ook natuurlijk. In Amsterdam vonden wij een gewillig oor bij de Minister voor een CAO voor een veilige werkplek. In deze CAO willen we voor de hele publieke sector maatregelen opnemen die agressie en geweld werkelijk moeten aanpakken. Een uitnodiging voor overleg op korte termijn werd al toegezegd. Dat is niet verkeerd. Een geslaagde actiedag is een maar niet voldoende. Dit is wat ons betreft nog maar het begin. Want agressie en geweld zijn NOOIT te tolereren en alles moet gedaan worden om dit te bestrijden.