Tweede editie glossy Bier! over speciaalbier verschenen

07/04/2009 17:45

Birdy Communicatie

Het tweede nummer van Bier! is verschenen, het onafhankelijke smaakmakende magazine over speciaalbier. Het nieuwe glossy lifestyle magazine is primair gericht op de echte bierliefhebber. Daarnaast wil het magazine de grote groep pilsdrinkers bereiken die ook wel eens van een speciaalbiertje genieten en daar meer over willen weten. Het magazine verschijnt vier keer per jaar.

Onderwerpen tweede editie Bier!

In de tweede editie van Bier! komen onder andere de volgende onderwerpen en rubrieken aan bod: Een exclusieve reportage van binnen de muren van het trappistenklooster De Achelse Kluis, waar brouwer broeder Jules uitlegt hoe mooi het brouwen van trappistenbier is. Maar ook een bierreis langs vier brouwerijen in Zeeland, de ergernissen van Alfa Brouwerij-eigenaar Harry Meens, een interview met Chris Bauweraerts, de geestelijk vader van La Chouffe kabouterbier, een bezoek aan de Belgische Brouwerij Dubuisson van de bijzondere Bush-bieren, de rubriek Voorgeproefd waarin een aantal trendy en hoppige IPA-bieren worden beoordeeld, topkok Eugène van Angelbeek over zijn culinaire kijk op bier, een interview met radio-DJ Marisa Heutink over haar voorliefde voor Mort Subite, een kijkje bij een glazenverzamelaar met ruim 10.000 exemplaren, een bezoek aan het Duitse Diebels in de rubriek Wereldbieren, een historisch verhaal over 600 jaar brouwerijgeschiedenis in Dordrecht, en veel meer interessant leesvoer over speciaalbier.

Bladformule Bier!

Het 68 pagina's tellende full colour magazine Bier! richt zich vooral op de Nederlandse en Belgische speciaalbieren, maar ook de bieren buiten dat gebied komen aan bod. Bier! wordt uitgegeven door Birdy Publishing BV in Zwijndrecht. De uitgeverij creëert met het enige onafhankelijke glossy publiekstijdschrift over speciaalbier een platform waar kleinere en grote brouwerijen en de grote groep bierliefhebbers elkaar kunnen vinden. Daarbij wordt ingespeeld op de trend dat speciaalbier in Nederland en daarbuiten zich in een groeiende belangstelling mag verheugen. Het magazine kent een aantal vaste rubrieken zoals het brouwerijbezoek, de bierreisreportage, de bierproeverij, de bierverzamelaar, bier culinair, bier en muziek, de bierboekenrubriek, vrouwen over bier, prikkelende columns en uiteraard veel nieuws over bier.

Abonneren en adverteren

Een jaarabonnement op Bier! kost 22,50 euro voor vier nummers. Abonneren kan via de website www.biermagazine.nl. Op die website is tevens meer info te vinden over de advertentietarieven die gelden voor dit glossy magazine. Het magazine verschijnt in een oplage van 3.000 exemplaren en is ook te koop bij de betere bierslijters en bij proeflokalen van brouwerijen.

/////

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.biermagazine.nl