Gemeente Anna Paulowna

Tweede Kamer wijzer over zwakke schakels kust
Kamercommissie bezoekt Zijper kuststrook.jpg

Tweede-Kamerleden bezochten maandag 6 april 2009 de zwakke plekken in de Noord-Hollandse kust. De Vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat werd rondgeleid door gedeputeerde Rinske Kruisinga van de provincie Noord-Holland en dijkgraaf Luc Kohsiek van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Ze bezochten de kuststrook boven Camperduin: de Hondsbossche en Pettemer Zeewering en de zogenoemde Zwakke Schakels.

Suppleties
De Kamer staat voor grote beslissingen over het veiliger maken van de kust. De komende jaren met de uitvoering van de al vastgestelde het projecten, maar ook de verwachte zeespiegelstijging in de komende eeuw, waarvoor een speciaal Deltafonds is ingericht. De Noord-Hollandse kust wordt de komende jaren verbeterd met zandsuppleties in combinatie met versterkingen.

Â

Gehoord
De Kamerleden spraken met bewonersorganisaties, belangengroeperingen, ondernemers en de gemeente Zijpe. âWe hebben veel gezien en gehoord,â zei plaatsvervangend-voorzitter Helma Neppérus. âDe gesprekken zijn een uitstekende aanvulling op alle schriftelijke informatie.â

Op 21 en 23 april wordt de mening van betrokkenen en belanghebbenden gepeild over de milieueffectenrapportage (mer). De bijeenkomsten zijn in de Watersnip in Petten.

Nieuws