Warchild


Den Haag War Child stad
7 april 2009 - Vanaf eind augustus is Den Haag een jaar lang War Child stad. Tijdens verschillende evenementen in de regeringsstad zal uitgebreid stil gestaan worden bij het werk van War Child. Ook zal geld worden ingezameld voor projecten van War Child. De Haagse wethouder Frits Huffnagel maakte het nieuws bekend tijdens het Movies that Matter festival, waar hij van War Child-ambassadeur Marco Borsato het boek War Child van Emmanuel Jal kreeg overhandigd.

Bekende Hagenezen ambassadeurs
Zes ambassadeurs, stuk voor stuk bekende Hagenezen, gaan de samenwerking tussen Den Haag en War Child vertegenwoordigen. Tim Akkerman van Di-rect, Soumia Abalhaya van TMF, tv-presentator Dennis Weening, top-kok Pierre Wind, actrice Jessica Mendels en ADO-voetballer Lex Immers zullen het werk van de organisatie onder de aandacht brengen van de inwoners van de stad. Startschot voor de samenwerking is Beatstad dat dit jaar op 29 augustus plaatsheeft.

Vrede en gerechtigheid
War Child is vereerd dat juist Den Haag voor de organisatie heeft gekozen. Mark Vogt, directeur van War Child: `Den Haag is de internationale stad van vrede en gerechtigheid. Diverse instellingen in de stad maken zich hard voor vrede wereldwijd. Daar passen we als organisatie die zich inzet voor een vreedzame toekomst voor oorlogskinderen, heel goed bij.'