Technische Universiteit Delft

Workshop: Wetenschapsjournalistiek

door M&C

Studium Generale - De ins en outs van wetenschapsjournalistiek ontsluierd.

07 april 2009 | 20:15 uur
plaats: Het Meisjeshuis, Oude Delft 112, Delft

door Sven de Jong, Caroline Wehrmann en Frank Nuijens

De wetenschapsjournalist is een uniek figuur. Hij is deskundig in bijna elk vakgebied, kent de details van alle onderzoeken al voordat ze in de vakbladen verschijnen en heeft hotlines met Robbert Dijkgraaf en Wubbo Ockels. Geen deur blijft voor hem gesloten, en de resultaten van zijn werk zijn voor veel lezers van het NRC het hoogtepunt van de week. Op 7 april bezoekt een lid van het gilde der wetenschapsjournalisten de TU Delft voor een lezing. Sven de Jong, eerder werkzaam bij Het Klokhuis en nu redacteur bij de populair wetenschappelijke website www.kennislink.nl, doet bij Studium Generale zijn ervaringen voor iedereen uit de doeken. Ook geeft hij tips voor de eerste prille stappen op het pad van de beginnende journalist.

Na de pauze geven TU Delft docenten Caroline
Wehrman en Frank Nuijens een spoedcursus wetenschapsjournalistiek. Dit doen ze aan de hand van stukken die vooraf door de bezoekers zelf zijn ingezonden. Ook gaan Caroline, Frank en Sven met elkaar in discussie over de artikelen waarover ze het niet eens kunnen worden. Heb je journalistieke ambities? Stuur dan uiterlijk 3 april een stuk in, en misschien dat Caroline, Frank en Sven jouw artikel wel verkiezen tot het beste stuk van de avond!

Geef je op via studiumgenerale@tudelft.nl. Ingezonden artikelen kunnen ook naar dit e-mail adres gestuurd worden.

Sven de Jong is wetenschapsjournalist en werkt bij Kennislink. Caroline Wehrmann en Frank Nuijens zijn docenten aan de TU Delft voor de nieuwe master "Science Education and Communication", www.sec.msc.tudelft.nl .

Toegang gratis voor studenten, anderen ⬠5

Meer informatie? www.sg.tudelft.nl

Â

Â
Â