Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Hooglanderveen, 31 maart 2009

Nummer: 13

750 jaar Amersfoort, hoezo?

Deel 6 - Vathorst

Op dinsdag 7 april a.s., vanaf 20.00 uur geeft Tom de Man een lezing over de ontwikkeling van het gebied 'Vathorst'. Tom de Man was, onder andere, coördinerend Wethouder Vathorst (Partij van de Arbeid) gedurende de eerste jaren van de ontwikkeling van Vathorst. De lezing, in het I-Centrum Vathorst, is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van de bebouwde omgeving van Amersfoort.

Op zondag 19 april vindt vanaf 14.00 uur een fietsrondleiding plaats in de wijk. Deze rondleiding wordt verzorgd door Trudy de Mooy, manager van het I-Centrum Vathorst. De deelname aan beide activiteiten is gratis.

Vathorst de wijk over de A1
Na Kattenbroek en Nieuwland was er behoefte aan nog een wijk in Amersfoort-Noord: Vathorst. Vathorst is net zo groot als Kattenbroek en Nieuwland samen. Welke ambities liggen aan deze wijk ten grondslag? Wat heeft men meegenomen van de ervaringen van de voorgaande wijken? Wat is er van terecht gekomen?

Een 'Wereld van verschil'
Bijna als vanzelfsprekend zijn de groene houtwallen bewaard, grachten uitgegraven, en de nu al ruim 10.000 inwoners neergestreken. Zonder slag of stoot? Met vlag en wimpel? De bewoners in Vathorst geven hun wijk ruim een 8 voor de directe woonomgeving. Heeft men destijds goede uitgangspunten gehanteerd?

Lezingenreeks
Deze lezing maakt deel uit van de lezingenreeks '750 jaar Amersfoort, hoezo?', die het I-Centrum Vathorst organiseert in het kader van 750 jaar Amersfoort. De reeks bestaat uit 7 lezingen inclusief rondleiding over de geschiedenis van Amersfoort en de weerslag die dat heeft gehad op de stedenbouw, architectuur en beeldende kunst in deze stad. . De lezingen worden vanaf november 2008 tot mei 2009 iedere maand gehouden en kunnen los worden gevolgd. De rondleidingen (wandeling, fiets of bus) duren ongeveer 2 uur. Meer informatie over de lezingen vindt u op www.vathorst.com.

Deel 6 - Vathorst
7 april - lezing - Aanvang 20.00 uur - Informatiecentrum Vathorst, Veenslagen 2, Amersfoort. 19 april - rondleiding per fiets - Aanvang 14.00 uur - Vanaf Het I-Centrum Vathorst , Veenslagen 2 te Amersfoort. Voor beide activiteiten geldt: deelname is gratis.

Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden bij het I-Centrum, via telefoonnummer 033-4511012, of e-mail I-centrum@vathorst.com. Meer informatie: www.vathorst.com



Gemeente Amersfoort