Evangelische Omroep

Persbericht

Dinsdag 7 april in Het Elfde Uur, 21:15 uur Nederland 2

Andries Knevel ontvangt: Jan Marijnissen, Victor van Dalen en Christa Rosier

Jan Marijnissen
Tweede Kamerlid Jan Marijnissen van de SP praat met Andries Knevel over de lessen, die we moeten trekken uit de kredietcrisis. Haalt hij zijn grote gelijk of verwacht hij een wederopstanding van het kapitalisme? Wat zou er volgens hem echt moeten veranderen? Maakt hij zich zorgen over een oplopende werkeloosheid? En waarom maakt de oppositie geen vuist tegen dit kabinet?

Victor van Dalen
Eindelijk kan Victor van Dalen praten over de mishandeling door zijn ouders. Zijn vader sloeg hem en schold hem uit, zijn moeder kleineerde hem en trapte hem in de grond. Boosheid en verdriet kropte hij jarenlang op. Van Dalen: ³Je blijft altijd wachten op die bevestiging. Het zijn toch je ouders.² Victor van Dalen wil het zwijgen over dit 'verborgen geweld' doorbreken, zodat getraumatiseerden met hun verhaal naar buiten komen en hulp gaan zoeken. Hoe moeilijk is het om dit taboe te doorbreken?

Boek - 'De Ruïne', Victor van Dalen & Henriëtte Faas, 2009, Uitg. De Brouwerij, ISBN 978 90 78905 18 9
De ruïne
De Ruïne
Dalen, V. van & Faas, H.

Christa Rosier
'Het spijt me, de tumor in uw borst is echt kwaadaardig, geen twijfel mogelijk...' Dagelijks horen dertig vrouwen, dat ze borstkanker hebben.Vanaf dat moment begint de ellende: verdriet, boosheid, onderzoeken en operaties. Je wereld wordt kleiner, er bestaat soms bijna niets anders meer. Eén van hen was columniste en kunstenares Christa Rosier: ³De vaste grond onder je voeten wijkt en maakt plaats maakt voor een zuigend moeras. Vragen die je overspoelen: Overkomt mij dit echt? En nu? Raak ik mijn borst kwijt? Mijn haar? Hoe kom ik er doorheen? Dat red ik nooit! God, HELP!² Christa Rosier vertelt in Het Elfde Uur over haar eigen 'survivaltocht'.

Boek - 'Ik wil vliegen. Leven na borstkanker', Christa Rosier, 2009, Uitg. Boekencentrum, Zoetermeer, ISBN 978 90 239 2301 5
Ik wil vliegen
Ik wil vliegen
Rosier, C.