Ingezonden persbericht


Apr 2009 11:06:23 +0200"

PERSBERICHT

Nederland gaat genieten met Pasen

Vorig jaar waren de paasverkopen in de supermarkt goed voor 694 miljoen euro. Dit jaar verwacht het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de branchevereniging en spreekbuis van de supermarkten in Nederland, een paasomzet van rond de 710 miljoen euro; 3% meer dan vorig jaar. Het CBL verwacht dat men tijdens de komende paasdagen de economische crisis even wil vergeten en gaat genieten met Pasen.

Feestdagen worden gezien als een rustpunt waarop men met familie en vrienden bij elkaar komt. Met elkaar eten en drinken zijn daar onlosmakelijk mee verbonden. Voor veel mensen zijn de paasdagen pas compleet met een paasontbijt of -brunch en uitgebreid paasdiner. Supermarkten spelen hier op in met een feestelijk en luxe paasassortiment. Zo gaan de paasdagen steeds meer op de kerstdagen lijken.

Absolute toppers zijn natuurlijk eieren en producten voor het paasontbijt. Vooral de Luxe ingrediënten voor ontbijt en brunch: paasstol, quiche, luxe broodjes en beleg, verse sapjes, vis zijn populair. Ook lekkere hapjes en gourmetschotels worden goed verkocht voor de paasdagen. Net als allerlei artikelen om het huis en de paastafel gezellig mee aan te kleden. Ook voor serviesgoed, servetten, tafellakens, versieringen, bloemen en paasstukjes kan de consument in de supermarkt terecht.

Bij het paasfeest horen natuurlijk eieren. Supermarkten verkopen al jaren geen kooi-eieren meer. Naast de scharreleieren zijn er veel andere soorten eieren te koop, zoals vrije uitloop, biologisch, omega 3, mais- en viergranen eieren. Ook voor verwerkte producten worden steeds meer scharreleieren gebruikt. Met name huismerkproducten zijn vrijwel allemaal geproduceerd met scharreleieren. Dat wordt niet altijd vermeld op de verpakking. Consumenten eten dus veel meer scharreleieren dan men vermoedt.

Met vragen kunt u contact opnemen met Miranda M.G. Boer, Hoofd PR en Voorlichting van het CBL, 06-51502772.

Met vriendelijke groet,
Miranda M.G. Boer
Hoofd PR en Voorlichting CBL

070-3376200
06-51502772

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is de belangenbehartiger en spreekbuis van de supermarkten in Nederland. Lees meer over het CBL op www.cbl.nl