Ingezonden persbericht


CommVault breidt datamanagementmogelijkheden voor Microsoft-omgevingen uit met Simpana 8

Utrecht, 7 april 2009 â¤* CommVault breidt met de lancering van Simpana 8 de datamanagementmogelijkheden binnen Microsoft-omgevingen sterk uit. De nieuwste versie van Commvaults Simpana biedt meer mogelijkheden voor recovery-management, datareductie, virtual-servermanagement en contentbeheer. Simpana is het enige complete datamanagementplatform dat nauwe integratie biedt met Microsoft Windows Server 2008, Microsoft Exchange Server 2007, Microsoft SQL Server, Microsoft Office SharePoint Server 2007 en Active Directory. Klanten kunnen zo inspelen op een groot aantal eisen op het gebied van discovery- en recovery-management. De krachtige integratie met Microsoft-applicaties zorgt voor lagere kosten van storagemanagement en meer operationele efficiëntie.

Simpana 8 biedt de volgende nieuwe mogelijkheden.

* Heterogene recordsmanagementmogelijkheden met de Records Center-site, een kernonderdeel van Microsoft Office SharePoint Server 2007. Gebruikers profiteren hiermee van de online, nearline en offline contentmanagementmogelijkheden van Simpana.
* FAST-integratie. De Content Director van Simpana omvat de krachtige FAST Indexing Engine van Microsoft. Daardoor is fijnmazig databeheer mogelijk van content in Microsoft Exchange Server 2007, Microsoft Office SharePoint Server 2007 en Microsoft Office Communications Server 2007.
* Datareductie. Simpana 8 biedt als eerste in de branche ingebouwde deduplicatiemogelijkheden voor disk en tape. CommVault breidt deze optie voor Microsoft-gebruikers uit door de mogelijkheid om een eenvoudige 64-bits Windows Server 2008 met standaarddisks te gebruiken als deduplicatiedoel. Verder zorgt de end-to-end benadering van CommVault ervoor dat de voordelen van deduplicatie op blokniveau zich uitstrekken tot alle Microsoft Exchange Server- en Microsoft SharePoint Server 2007-kopieën in een organisatie. Dat leidt tot een kostenefficiënte en schaalbare datamanagementinfrastructuur met hoge prestaties.
* De nieuwe versie van Simpana biedt back-up-, recovery-, indexering- en zoekmogelijkheden voor Microsoft Office Communications Server 2007.
* Simpana 8 voorziet in extra beheermogelijkheden voor Microsoft Virtual Server 2005 R2 en Windows Server 2008 met Hyper-V-technologie. Zo is data direct vanuit VMware naar Hyper-V te herstellen.
* De prestaties van Simpana 8 voor Microsoft Office SharePoint Server 2007 zijn verder verbeterd.
* De datamining-mogelijkheden voor Microsoft Exchange Server 2007 en Microsoft Office SharePoint Server 2007 zijn uitgebreid.

'Simpana 8 is een belangrijke stap vooruit voor Microsoft-gebruikers die vertrouwen op CommVault voor hun datamanagement. Wij zijn enthousiast over de samenwerking met Microsoft en de nieuwe mogelijkheden waaronder recordsmanagement in Microsoft Office SharePoint Server en nieuwe functionaliteit voor Microsoft Office Communications Server 2007. De mogelijkheden en uitbreidingen die Simpana 8 biedt, maken het voor klanten makkelijker om hun Microsoft-omgevingen te beheren', zegt Martin van Roon van CommVault.

####

Over CommVault

Beter en effectiever invulling geven aan de huidige en toekomstige behoeften op het vlak van datamanagement. Dat is de visie van CommVault. Dit blijkt uit de Singular Information Management-oplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van data in complexe opslagomgevingen. De unieke single-platform-architectuur van CommVault biedt organisaties ongekende controle over de kosten en risico's die met de datagroei gepaard gaan. De softwareoplossingen van CommVault werken op alle niveaus naadloos samen. Hierbij gebruiken de oplossingen dezelfde code en één gemeenschappelijke functieset. Dat resulteert in ongekend krachtige en geavanceerde oplossingen op het vlak van databescherming, archivering, replicatie, zoekmethodes en resource management. Elke dag opnieuw ervaren organisaties de ongeëvenaarde efficiency, performance, betrouwbaarheid en controle die alleen CommVault levert. CommVault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Oceanport, New Jersey. Meer informatie vindt u op www.commvault.com.



Ingezonden persbericht