Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
7 april 2009

Studenten.net organiseert zevende editie Student of the Year verkiezing

Studenten.net organiseert dit jaar voor de zevende keer de Student of the Year verkiezing. Met deze verkiezing zoekt Studenten.net naar de mannelijke en vrouwelijke student die als beste beauty én brains combineert. De winnaar en winnares zullen een jaar lang de titel 'Student of the Year 2009' dragen en daarmee boegbeeld zijn van het Nederlandse studentenleven.

De Student of the Year verkiezing is dé verkiezing waarbij deelnemers niet alleen op hun uiterlijk worden beoordeeld, maar ook aan de hand van verschillende testen hun intelligentie moeten bewijzen. Studenten van zowel hbo als universiteit kunnen zich aanmelden. Tijdens de stemrondes kunnen stemmers hen beoordelen op hun foto´s, uitspraken en motivaties.

Deadline aanmelden
Studenten kunnen zich tot vrijdag 17 april aanmelden voor de verkiezing door een profiel aan te maken op www.studentoftheyear.nl. Vanaf 17 april begint de eerste stemronde. Na deze stemronde zullen 24 deelnemers, 12 mannen en 12 vrouwen, doorgaan naar de halve finale.

Halve finale
In de halve finale zullen zij getest worden op hun intelligentie door middel van een debat, een competentietest en een kennisquiz. Voorafgaand aan het debat zullen de studenten een debattraining krijgen van Lars Duursma, debattrainer en auteur van onder andere 'Ik krijg altijd gelijk'.

Na deze verschillende onderdelen zal een nieuwe stemronde plaatsvinden en zullen uiteindelijk drie mannelijke en drie vrouwelijke finalisten overblijven. Hen staat een fotoshoot op locatie, een make-over van Rob Peetoom en een catwalktraining te wachten. Ook zullen zij in de uitzending van de Coen en Sandershow op BNN te horen zijn.

Met al deze opdrachten kunnen de studenten punten, en daarmee extra stemmen, verdienen. De mannelijke én vrouwelijke student die de meeste stemmen binnenhaalt zal tijdens het finalefeest op 3 juni in Hotel Arena uitgeroepen worden tot Student of the Year 2009. Voor deze zevende editie is het thema 'The Diamond Edition' gekozen.

Prijzen
Naast de titel en bijbehorende award winnen de mannelijke en vrouwelijk finalist een reis voor 2 personen naar Amerika, een Redken beautypakket, een pak van Suitable, underwear en beachwear van Je m' appelle Iggy en Je m' appelle Nikki, een professionele fotoshoot en een modellencontract bij Dutch Casting Agency.

Einde persbericht

Over Studenten.net
Studenten.net is sinds 1998 de grootste online community voor hbo- en wo-studenten en heeft op dit moment ruim 262.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van bepalende internettitels als Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl. Op de sites kunnen studenten onder meer terecht voor bijbanen, stages, kamers, kortingen, prijsvragen, reizen en informatie over studie, carrière en vrije tijd.