Spar Holding kiest voor Storeworld Intrastore van Centric

07/04/2009 10:54

CENTRIC

Oostkamp, 6 april 2009 - Spar Holding gaat StoreWorld IntraStore van Centric implementeren bij 450 aangesloten winkels in Nederland. StoreWorld IntraStore zal in het tweede kwartaal van 2009 in gebruik worden genomen.

Spar zal met de IntraStore-oplossing op een zeer efficiënte wijze de communicatie tussen het hoofdkantoor en de winkels inrichten. Zo kunnen Spar-ondernemers bijvoorbeeld online de goederenstroominformatie raadplegen. Met de informatie van een elektronische pakbon kan de Spar-ondernemer zien wat de exacte inhoud van de vracht is.

StoreWorld IntraStore is een op intranet gebaseerde oplossing die de informatiestromen tussen het hoofdkantoor en de winkels vereenvoudigt en organiseert. Hiermee is het mogelijk een professioneel, geavanceerd en veilig internetplatform te ontwikkelen en te implementeren, dat volledig aansluit op de bestaande winkelsystemen.

Dankzij de eenvoud, duidelijkheid en snelheid is StoreWorld IntraStore een gebruiksvriendelijk systeem. De gebruikte terminologie is aangepast aan de retail, waardoor de toepassing zeer toegankelijk is.

Over Spar Holding

De basis van de Spar-organisatie in Nederland wordt gevormd door ruim 360 zelfstandige Spar-detaillisten en ruim honderd Attent-detaillisten. Deze winkels worden bevoorraad vanuit twee distributiecentra, te weten: DC Noord te Alkmaar en DC Zuid te Zevenbergen. Het bevoorraden van kleine winkels is een vak apart. Fijnmazige distributie in combinatie met kleine verpakkingen vergt speciale kennis van het bevoorradingsproces. Het is zelfs zo ver doorgevoerd, dat bepaalde artikelen uit het assortiment per stuk besteld kunnen worden. Spar-winkels zijn met name te vinden in kleinere plaatsen en wijken met tweeduizend tot vierduizend inwoners. De winkels liggen zodoende altijd op loopafstand. Het aanbod van services en diensten wordt afgestemd op de omgeving. Het basisconcept is overal gelijk. De doelstelling van Spar is om de beste verswinkel in de buurt te zijn. De winkels worden altijd door zelfstandige ondernemers geleid.

Over Centric Retail Solutions

Centric Retail Solutions maakt deel uit van het cluster Supply Chain Solutions van Centric IT Solutions. Dit cluster voorziet onder meer retailers, logistieke dienstverleners, (technische) groothandels en productiebedrijven van moderne ICT-oplossingen. Centric Retail Solutions biedt producten en diensten op het gebied van point-of-sale, instore automation, enterprise resource planning, selfservice, mobility, consumer kiosks, digital signage en payment point. Enkele (internationale) referenties van het cluster Supply Chain Solutions zijn Sligro, Deen Supermarkten, Spar, HEMA, Bruna, Miss Etam, Cool Cat, The Sting, Wibra, Wickes, AS Watson en Kingfisher.