Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 7 april 2009 |


1. Q-koorts
Gedeputeerde Staten brengen de leden van Provinciale Staten met een brief op de hoogte van de aanpak van de besmettingen door de Q-koorts-bacterie. Samen met de verantwoordelijke ministeries van VWS en LNV wordt nauwkeurig in de gaten gehouden hoe de ontwikkelingen rond de Q-koorts dit jaar zullen zijn.

2. Verbeteringen in uitvoering Landelijk Gebied
De bevindingen van de visitatiecommissie van de Inrichting Landelijk Gebied (ILG) liggen in lijn met de nieuwe koers van het Programma Landelijk Gebied. Enkele aandachtspunten worden geïmplementeerd in deze nieuwe koers. Doel van de visitatie was om verbeteringen in de organisatie van de uitvoering van ILG aan te brengen. Gedeputeerde Staten nemen kennis van het rapport van de visitatiecommissie ILG en informeren de Commissie Ruimte en Milieu hierover.

3. Natuurwaarden landelijk gebied toegenomen
De natuurwaarden in het landelijk gebied zijn sinds 2000 toegenomen. Dit blijkt uit het rapport 'Rijk aan natuur, rijk door natuur; de toestand van de Brabantse Natuur 2008' dat Gedeputeerde Staten hebben vastgesteld. Dat geldt nog niet voor de Ecologische Hoofdstructuur, maar de verwachting is dat ze de komende jaren zullen toenemen.

4. Jeugdbeleid
Gedeputeerde Staten stellen voor aan Provinciale Staten om een nieuwe subsidieverordening jeugdbeleid vast te stellen, ter vervanging van de verordening jeugdzorg uit 2005.
Het is de bedoeling dat de nieuwe verordening op 5 juni a.s. door Provinciale Staten wordt vastgesteld. Deze kan vervolgens worden toegepast op de subsidie-aanvragen die komend najaar worden ingediend voor de uitvoering van jeugdzorg in 2010.

5. Mobiliteitsmanagement
De provincie Noord-Brabant ondertekent samen met het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), Rijkswaterstaat, de BZW, Kamer van Koophandel en de gemeenten Eindhoven en 's-Hertogenbosch een convenant mobiliteitsmanagement Noord-Brabant inclusief een uitvoeringsprogramma 2009-2012. Voor het verkrijgen van een rijksbijdrage voor de uitvoering van mobiliteitsmanagement en spitsmijden is ondertekening een vereiste.

6. Bushaltes
De gemeente Alphen-Chaam komt in aanmerking voor cofinanciering voor het toegankelijk maken van vijf bushaltes in die gemeente. GS hechten er veel waarde aan dat bushaltes toegankelijk worden voor o.a. minder-validen, en besluiten dat de gemeente hiervoor maximaal E 75.000 ontvangt.

7. Ruimtelijke plannen
Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Boekel voor verbreding paardenhouderij voor vier vakantie-appartementen, een mulitfunctionele ruimte, kantine en bijbehorende sanitaire voorzieningen, Bunders 4b te Boekel; de gemeente Drimmelen voor het oprichten van een rijhal met stalling en opslagruimte, Gaete 7 te Lage Zwaluwe; de gemeente Halderberge voor realisatie van een ruimte-voor-ruimte-woning, Jan Teunisstraat (ong.) naast nr. 1; de gemeente Halderberge voor realisatie van een ruimte-voor-ruimte-woning, Gors tussen 101a en 107a, sectie H-92 ged. en voor realisatie van een ruimte-voor-ruimte-woning, Gors ong. sectie H-56 (ged.); de gemeente Landerd,voor de bouw van 5 woningen aan het Achter Oventje tussen huisnummers 2 en 4.

Gedeputeerde Staten hebben het wijzigingsplan Kapelakker-Milheeze Zuid van de gemeente Gemert-Bakel goedgekeurd en hebben zienswijze ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan Uden-Noord I van de gemeente Uden.


---- --