Gemeente Rotterdam


---




Concerncommunicatie

2009 | 13 Bezoekadres: Stadhuis Coolsingel 40, Rotterdam Collegevergadering van Postadres: Postbus 70012 7 april 2009 3000 KP Rotterdam Secretariaat Concerncommunicatie: Telefoon 010-4172918

Burgemeester

1 07-04 Het college van B en W heeft voor de verkiezing van de leden van het Europees Parlement 376 stemlokalen aangewezen waar de kiezer zijn stem kan uitbrengen. Als onderdeel van het experiment 'Stemmen in een Willekeurig Stemlokaal', zijn twee extra stemlokalen aangewezen op drukke plaatsen in de stad. De locaties van de stemlokalen worden gepubliceerd op de achterzijde van de kandidatenlijst die huis-aan-huis en via Internet wordt verspreid. Daarbij wordt ook aangegeven welke stemlokalen toegankelijk zijn voor kiezers met een beperking.
2 07-04 Het college van B en W heeft de beheerregeling, Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens (GBA) Rotterdam 2009 vastgesteld. Daarnaast heeft het college de privacyregeling van GBA vastgesteld. De privacyregeling waarborgt de beperkte toegang van derden tot de GBA, overeenkomstig de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). 3 07-04 Het college van B en W heeft het Aanwijzingsbesluit (APV) gebieden openlijk drankgebruik gewijzigd. In dit nieuwe besluit wordt ook het Spoorweghavenpark in deelgemeente Feijenoord aangewezen als gebied waar het verboden is om alcoholhoudende dranken te drinken of aangebroken flesjes alcoholhoudende drank in het bezit te hebben.

Wethouder Economie, Haven en Milieu

1 07-04 Het college van B en W heeft besloten het convenant `verbetering dienstverlening en vermindering regeldruk voor ondernemers' te ondertekenen met de staatssecretaris van Economische Zaken en MKB Nederland. In het convenant staan afspraken om het ondernemersklimaat in Nederland te verbeteren en de administratieve lasten en regeldruk voor ondernemers te verminderen. Vooral in de huidige economische situatie is voortvarendheid in de aanpak van administratieve lasten voor ondernemers gewenst.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1 07-04 Het college van B en W heeft de brief vastgesteld als reactie op de rapportage van de productiegroep Wij Willen Wonen van het BurgerPanelRotterdam. Het rapport gaat in op een onderzoek naar de ervaringen van woningzoekenden op de sociale huurmarkt in Rotterdam. Het college onderschrijft de mening van het panel dat het woonruimteverdeelsysteem redelijk tot goed functioneert.
Het BurgerPanelRotterdam bestaat uit actieve Rotterdammers die betrokken zijn bij de stad. Het panel toetst aan de hand van ervaringen van burgers de dienstverlening van de gemeente Rotterdam en adviseert het college.

Pagina 1 van 2




B en W berichten
2009 | 13
Pagina 2 van 2
2 07-04 Het college van B en W heeft besloten een eenmalige aanpassing in het beleid toe te passen bij conversie van tijdelijk naar eeuwigdurende erfpacht bij corporaties.

Schriftelijke vragen

Het college van B en W heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


* 07-04 het raadslid A. Bonte (GL) over de arbeidsomstandigheden schoonmakers Schiphol.
* 07-04 het raadslid E.P. van Heemst (PvdA) over openbaarmaking rapportage bestuurlijke perikelen Feijenoord.

* 07-04 van het raadslid H.C. van Schaik (LR) over Afrikaandermarkt.
* 07-04 van het raadslid mevrouw J.Strörmann (SP) over doorverwijzingen naar de Voedselbank.
* 07-04 van het raadslid L.P.M. de Kleijn (SP) over tekortschieten in de aanpak van asbest bij sloopprojecten.

* 07-04 het raadslid R.A. Motta (PvdA) over de wachtgeldregeling van de heer Hulman.
* 07-04 het raadslid mevrouw S. Belhaj (D66) over Fusie WATT en Waterfront.






---- --