Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 7 april 2009 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
BurgemeesterP.M. Maas
Wethouder H.W.M.A. van den Berk ­
van de Laar,
Wethouder J.C.M. Hendriks ­ van
Kemenade,
Wethouder R.A. Dekkers
Gemeentesecretaris Th. Van Waes

1. Best.secr Openbare- en niet openbare Goedkeuring Akkoord. Besluitenlijst B&W-vergadering dd. 31 maart 2009

2. OSZ-JZ Hernieuwde vaststelling van een Aan de raad voorstellen: Akkoord. verordening voor de 1. de vigerende verordening voor de behandeling van bezwaarschriftencommissie. bezwaar(- en beroepschriften) in te trekken; 2. de nieuwe (geactualiseerde) versie vast te stellen;
3. de zittende commissieleden te herbenoemen voor een nieuwe periode van vier jaar.

3. PBZ-BB Benoeming leden stembureau voor de Instemmen met de benoeming van de stembureauleden Akkoord. verkiezingen van 4-6-2009. voor de verkiezingen van het Europees Parlement.
4. PBZ-BW Evaluatie woningbouwprogramma 2008, 1. kennisnemen van de evaluatie van het Akkoord. vaststelling woningbouwprogramma woningbouwprogramma 2008; 2009 en de meerjarenperspectief 2010- 2. het woningbouwprogramma voor 2009 en de 2014. meerjarenplanning 2010-2014 vaststellen; 3. overleg voeren met de dorpsraden, Wovesto en gebr.v. Stiphout; 4. de raad via een brief met een kort overzicht in kennis stellen van het woningbouwprogramma.


5. PBZ-BW Voorontwerpbestemmingsplan Instemmen met: - Akkoord; Boskantseweg Okko Project. 1. de inhoud van het voorontwerpbestemmingsplan - Raad informeren. "Lochtenburg, Boskantseweg"; 2. de terinzagelegging van het voorontwerpbestemmingsplan in het kader van de inspraakprocedure en het toesturen van het voorontwerpbestemmingsplan een overleginstanties in het kader van het wettelijk vooroverleg.


6. PBZ-BW Bedrijfsactiviteiten Van Esch, 1. geen medewerking verlenen aan de door Van Esch Akkoord. Eversestraat 23. gewenste verschuiving van het karakter van het bedrijf omdat dit conflicteert met de huidige bestemming;




OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 7 april 2009 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. 2. geen medewerking verlenen aan opgevoerde mogelijkheden voor buiten opslag omdat deze bepalend is voor het karakter van het bedrijf; 3. alleen instemmen met de activiteiten die als passend zijn aangegeven en deze als randvoorwaarden aan Van Esch opleggen.


7. PBZ-WIZ Voorstel tot wijziging van de 1. instemmen met de gewijzigde verordening onder Akkoord. Verordening Wet Inburgering Sint- gelijktijdige intrekking van de verordening zoals deze Oedenrode. door de raad van 29-3-2007 is vastgesteld; 2. instemmen met het handhaven van de algemene toelichting alsmede de artikelsgewijze toelichting zoals beschreven bij de verordening van 29-3-2007 met inachtneming van de aanvulling die aan de gewijzigde verordening is toegevoegd; 3. de raad voorstellen de gewijzigde verordening vast te stellen.


8. PBZ-WIZ Subsidie collectieve preventie OGGZ en 1. voor kennisgeving aannemen de door het Akkoord. overige subsidies maatschappelijke portefeuillehoudersoverleg Maatschappelijke Opvang, dienstverlening. verslavingsbeleid en openbare geestelijke gezondheidszorg geadviseerde inzet van beschikbare middelen 2009; 2. voor het project collectieve preventie OGGZ een gemeentelijke subsidie toekennen van 11.690,-- aan GGZ Oost-Brabant. Dit bedrag tlv de algemene WMO- middelen brengen.


9. PBZ-WIZ Bijdrage noodopvang verdihuis/ bijdrage 1. instemmen met een incidentele bijdrage aan de Akkoord. aan regionaal project sociaal beleid. gemeente Oss van 7.143,93 tbv de kosten voor noodhuisvesting maatschappelijke opvang Verdihuis voor 2009 en 2010; 2. tbv de subsidieaanvraag Regionaal Sociaal Beleid 2.720,-- aan cofinanciering inzetten; 3. beide kostenposten tlv algemene middelen WMO brengen.
10. SLZ Definitieve begroting 2009 Stichting Besluiten kennis te nemen van en in te stemmen met de Akkoord. Mariëndael. definitieve begroting en activiteitenplan 2009 van de Stichting Mariëndael.
11. SLZ-EVO Actualisatie sportbeleid Sint-Oedenrode. De raad voorstellen in te stemmen met de nota Akkoord; "Actualisatie sportbeleid Sint-Oedenrode, maart 2009". Raadvoorstel aanpassen op gestelde vragen i.o.m.




OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 7 april 2009 PAGINA 3

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. portefeuillehouder.
12. SLZ-IG Onkruidbestrijding op verhardingen. Instemmen met raadsvoorstel inhoudende: Akkoord.
1. kennisnemen van ondertekening en convenant tussen partijen Duurzame Driehoek inzake reductie bestrijdingsmiddelen op verhardingen;
2. kennisnemen van certificatie hiervan in kader van Barometer Duurzaam Terreinbeheer op niveau Brons;
3. kennisnemen van toekomstige ontwikkelingen/ver- wachtingen inzake onkruidbestrijding op verhardingen.

SLZ-IG Vervanging bruggen in park Kennisnemen van de uit oogpunt van veiligheid direct Uitvoering conform advies; Henkenshage. noodzakelijke vervanging van 11 brugdelen in het park dekking binnen bestaande Henkenshage en de hieraan verbonden kosten geraamd op budgetten. 20.000,-- tlv de post eenmalig onvoorzien brengen. OSZ-JZ Beslissing op bezwaarschrift tegen twee Indiener niet-ontvankelijk verklaren in zijn bezwaren. Akkoord. besluiten. (1.besluit tot stillegging van bouwwerkzaamheden en 2. de brief
waarin wordt medegedeeld dat bij
controle is geconstateerd dat na de stillegging van gemeentewege is
doorgebouwd en daarom een
dwangsom is verbeurd).
PBZ-BW Inzicht in financiële risico's wijzingen Kennisnemen van alle verzoeken waarbij een planschade- Akkoord. planschade-verhaalsovereenkomsten. verhaalsovereenkomst met opschortende voorwaarde is gesloten is nagenoeg geen planschade te verwachten. PBZ-BW Uitbreiding van een agrarisch bouwvlak Medewerking verlenen aan verzoek. Akkoord. aan de Jekschotseweg 13A.
PBZ-BW Masterplan Vlagheide. Instemmen met de stukken zoals die worden voorgelegd Akkoord. aan de raad tijdens de thema-avond op 16 april a.s. PBZ-WIZ Subsidie bemoeizorg Brabant-Noordoost. 1. kennisnemen van de evaluatie bemoeizorg 2006- Akkoord. 2008. Dit rapport ter kennisname brengen van de raad. 2. aan de GGZ Oost Brabant voor 2009 een subsidie toekennen van 8.173,86 voor het regionale project bemoeizorg. Dit bedrag tlv algemene WMO-middelen brengen.

SLZ Basisproject aanpak zwerfafval. Kennisnemen van de subsidiebeschikking o.g.v. de Akkoord. subsidieregeling aanpak zwerfafval en het voorstel voor het uitvoeren van een nulmeting zwerfafval.




OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 7 april 2009 PAGINA 4

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. SLZ-EVO Muurschildering/graffiti fietstunnel A50. 1. toestemming verlenen aan Welzijn Salus, afd. jeugd- Akkoord. en jongerenwerk, om in de fietstunnel nabij de A50 aan de kleurloze zijde een professionele muurschildering/graffiti aan te (laten) brengen; 2. de onkostenvergoeding van max. 500,-- dekken uit de post "bestrijding vandalisme".