Data Robotics lanceert de DroboPro


Het eerste 'self-managing' opslagsysteem voor Midden- en Klein Bedrijf

DEVENTER, 20090407 -- Data Robotics introduceert vandaag de DroboPro. De DroboPro is het eerste professionele opslagsysteem voor het MKB dat `self-managing' kan worden genoemd. De DroboPro heeft een ingebouwd `self monitoring' systeem dat ervoor zorgt dat de machine zichzelf herstelt bij schijfuitbreiding of -vervanging.

De DroboPro is gebaseerd op het BeyondRAID(TM) virtual storage platform en biedt een continuïteit die tot nu toe alleen bij grootzakelijke netwerken bestond, inclusief bescherming tegen meerdere defecte schijven tegelijkertijd en de mogelijkheid wijzigingen in schijven aan te brengen zonder down-time met thin provisioning. De DroboPro geeft de gebruiker de mogelijkheid om schijven te vergroten of te vervangen, maar ook te wisselen tussen enkeldisks of dubbeldisks redundancy met slechts één knop.

De DroboPro gebruiker kan beslissingen over de inrichting van het opslagsysteem pas nemen op het moment dat deze aan de orde zijn in plaats van deze voor de implementatie van het apparaat te bepalen. Dit biedt een ongekende flexibiliteit die volgens Data Robotics tijd en geld bespaart.

De DroboPro functionaliteit in het kort:
Ruimte tot 8 schijven en meer dan 16 Terabyte
De gebruiker kan al naar gelang behoefte de totale opslagcapaciteit mee laten groeien. Wanneer extra capaciteit nodig is, kan er een nieuwe schijf aan de DroboPro worden toegevoegd. Wanneer de DroboPro vol is, kan de kleinste schijf worden vervangen door een grotere, zonder dat het apparaat hoeft te worden uitgeschakeld. Uniek is dat dankzij BeyondRAID(TM) ieder type en formaat schijf door elkaar kan worden gebruikt. Toegang tot de data is altijd gegarandeerd.

Dual Disk Redundancy
Dankzij de mogelijkheid voor Dual Disk redundancy is zelfs het falen van 2 schijven tegelijkertijd mogelijk. Wanneer de schijfruimte dit niet meer toelaat, kan de gebruiker gemakkelijk weer terug naar enkeldisks redundancy, zonder formatteren of dataverlies. Dit in tegenstelling tot RAID5 of RAID6

Smart Volumes
De gebruiker kan binnen enkele seconden nieuwe volumes creëren om de 16TB te beheren. Smart Volume Management technologie zorgt ervoor dat volumes worden uitgespreid over elkaar, in plaats van op een aparte partitie in de DroboPro.

3 interfaces, inclusief iSCSI
De DroboPro kan direct aan een server of werkstation worden aangesloten via FireWire800 of USB, maar ook via het netwerk middels iSCSI (Gigabit Ethernet). De DroboPro vergemakkelijkt de complexiteit van het instellen van iSCSI dankzij de "zero configuration utility" die zonder instelwerk verbinding maakt met zowel Windows als Mac OSX.

Rack Mount voorbereid, stil genoeg voor in het kantoor
De DroboPro past in een serverrack, maar kan ook op een bureau staan. Twee intelligente ventilatoren zorgen voor optimale koeling en produceren tegelijkertijd zo min mogelijk geluid. De rackmount inbouwset is een als optie verkrijgbaar.

"DroboPro is ontwikkeld met de gedachte dat opslag absoluut niet gecompliceerd of duur hoeft te zijn. Wij brengen opslag tot een niveau dat simpel en duidelijk is, zonder concessies te doen aan de betrouwbaarheid of veiligheid. Dit is precies waar bedrijven in het MKB volgens ons om vragen", aldus Dr. Geoff Barrall, CEO en oprichter van Data Robotics. "Bouwende op de functionaliteit van de nieuwe DroboPro kunnen bedrijven snel inspelen op de steeds maar groeiende behoefte aan data-opslag".

Prijs en beschikbaarheid:
De DroboPro is deze maand nog leverbaar voor een prijs vanaf ¤ 1199,- voor de lege unit en ¤ 3699,- voor de 16TB Rackmountable versie.

Over Signo
Signo Distribution Holland B.V, is opgericht in 2002 als distributeur voor opslag- en multimediaproducten. Het hoofdkantoor van Signo bevindt zich in Deventer, daarnaast heeft Signo vestigingen in Duitsland en Polen. In de Benelux is Signo toonaangevend op het gebied van multimedia distributie. Merken die door Signo gevoerd worden: onder andere Data Robotics, DViCo TViX, Netgear, Onnto, Revo en Woxter. Meer informatie: www.signodistri.eu.

Informatie over Drobo: www.drobo.com.





Ingezonden persbericht