Gemeente Berkelland


Persbericht
16 maart 2009

Andries Bannink nieuwe griffier in Berkelland

De gemeenteraad wordt op 7 april aanstaande voorgesteld om de heer J.A. Bannink (roepnaam: Andries) te benoemen tot griffier. Zijn benoeming zal per 1 mei ingaan. In een eerste reactie geeft hij aan verheugd te zijn over zijn benoeming. "Ik ben altijd al geĂŻnteresseerd geweest in politiek en bestuur. Ik ga graag aan de slag in de mooie gemeente Berkelland."

De heer Bannink (53) is unaniem voorgedragen door een selectiecommissie bestaande uit de zes fractievoorzitters. Deze commissie werd geadviseerd door de burgemeester, de gemeentesecretaris, de griffiemedewerkster en een medewerker personeel en organisatie.

De beoogd griffier wil graag een verbindende schakel zijn tussen de raad, het college, de secretaris en de ambtelijke organisatie. Hij heeft relevante werkervaring, inzicht in besluitvormingsprocessen en de benodigde bestuurlijke en juridische kennis voor de functie. Zijn maatschappelijke betrokkenheid blijkt uit het feit dat hij diverse bestuurlijke functies in verenigingen heeft bekleed.

Andries Bannink is nu juridisch controller/beleidsadviseur in de gemeente Rheden (44.000 inwoners). Hij is daar belast met de algemene juridische advisering en is beleidsadviseur ten behoeve van het college. Hij is deskundig op het gebied van intergemeentelijke samenwerking en heeft daarover samen met anderen enkele publicaties geschreven.

Andries Bannink is gehuwd en heeft 3 kinderen. Hij woont in Hummelo.

Zie in de bijlage het profiel voor griffier in de gemeente Berkelland.