Gemeente Hoorn

BOS Event in sporthal De Kers op 7 april

Op dinsdag 7 april vindt de derde editie van het BOS Event plaats in sporthal De Kers. Basisschoolkinderen uit groep 7 en 8 van de BOS-scholen Hoeksteen, Duiventil en Parcival volgen diverse workshops en gaan de strijd aan in een meerkamp, waarbij het thema samen een centrale rol speelt.
De organisatie van het evenement is in handen van vertegenwoordigers van de BOS-scholen en wordt gecoördineerd door de stichting Netwerk en het gemeentelijke Sportopbouwwerk.

BOS-scholen
In diverse wijken organiseert de gemeente Hoorn extra sportactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 18 jaar met zogenaamde BOS-gelden (Buurt, Onderwijs en Sport) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Doel is (kwetsbare) jongeren kansen geven om meer te bewegen en te sporten. Sport is tevens een middel om kinderen en jongeren met verschillende culturele achtergronden met elkaar te leren samenwerken en samenleven. Scholen uit het projectgebied Kersenboogerd en Risdam-Noord doen mee aan het BOS Event. De scholen uit Risdam-Noord komen op een later tijdstip, 28 mei, in actie in Sportcentrum De Opgang.

Samen
Het BOS Event staat dit jaar in het teken van samen. Tijdens de voorbereidende gymlessen en de uiteindelijke uitvoering op 7 april komt dit thema steeds weer terug. Er wordt dan ook gestreden om de Samenbokaal. Respect voor elkaar, discipline en acceptatie zijn bij het BOS Event belangrijker dan de behaalde punten.

Veelzijdig programma
In overleg met de BOS-scholen is gekozen voor een gevarieerd programma, onder schooltijd, waarbij zowel sport als culturele activiteiten centraal staan. Samen met de kinderen hebben de BOS-scholen één van de spelvormen van de meerkamp verzonnen. Naast de meerkamp volgen de kinderen diverse workshops, zoals catwalktraining, t-shirt bedrukken, Djembé spelen, acrobatiek en totempaal maken. Om het samen zijn te benadrukken gaan de leerlingen in gemengde groepen, samen met kinderen van andere scholen, aan de slag.

Natuurlijk mag een enthousiast publiek niet ontbreken. Iedereen is van harte welkom bij het BOS Event op dinsdag 7 april van 10.00 uur tot 15.00 uur in sporthal De Kers aan Moerbalk 1 in de Kersenboogerd. De toegang is gratis.
Laatste wijziging van deze pagina: 30 maart 2009