Gemeente Dirksland


Praat mee over leefbaarheid, cohesie en gemeenschapszin

Oude tijden herleven. Dat is de verwachting van de themabijeenkomst van de Dirkslandse gemeenteraad. Op dinsdagavond 7 april 2009 komen raadsleden, vertegenwoordigers van organisaties en verenigingen uit de gemeente en omstreken en iedere burger die zich aangesproken voelt, bij elkaar om te praten over âNiemand aan de kantâ, het centrale thema van prestatieveld 1 van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Het is nog niet eens zo lang geleden dat inwoners van een gemeenschap elkaar op vrije tijden
opzochten op fraaie, open plekken. De Visbank in Herkingen was zoân plaats. En ook de Spuikolk in Dirksland. Bewoners kwamen hier bij elkaar en leverden commentaar, op van alles en nog wat. Eenzaamheid? Je kende elkaar..!

Tijdens deze themabijeenkomst praten we over leefbaarheid, cohesie en gemeenschapszin. En de manier waarop deze kunnen worden verbeterd of versterkt. We luisteren naar wijze inwoners en â wie weet â leggen de basis voor het maken van nieuwe afspraken. Het gemeenschapsgevoel staat deze avond centraal.

De gespreksleider van deze themadiscussie is bestuurskundige Eelco Koolhaas, een ervaren regisseur als het gaat om publieke gesprekken. Met een beetje fantasie en creativiteit herstelt hij de âVisbankâ in oude glorie en creëert een decor waar toevallige ontmoetingen worden âgeplandâ.

U bent van harte welkom op dinsdagavond 7 april 2009 in Verenigingsgebouw De Schakel, Beatrixlaan 31 in Dirkland. Aanvang om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur.