Twee smileys voor kinderafdeling Maasstad Ziekenhuis

30/03/2009 16:19

Maasstad Ziekenhuis

De kinderafdeling van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam krijgt dinsdag 7 april twee smileys uitgereikt. De smiley is het keurmerk van de stichting Kind en Ziekenhuis. De smiley is te vergelijken met een Michelin Ster voor kindvriendelijkheid.

De twee smileys gaan naar de afdeling dagbehandeling en de verpleegafdeling voor kinderen in het Maasstad Ziekenhuis. In ziekenhuizen met een smiley mogen ouders hun kind of baby bezoeken wanneer ze dat willen. Ze mogen zowel op zaal als in geïsoleerde 'boxen' bij hun kind overnachten en ze mogen, zelfs bij spoedoperaties, hun kind gezelschap houden wanneer het onder narcose wordt gebracht.

Dinsdag 7 april wordt het binnenhalen van de smileys om 11.00 uur in het auditorium van locatie Zuider gevierd. De stichting Kind en Ziekenhuis komt langs om een vlag te overhandigen. Die vlag mag het Maasstad Ziekenhuis voeren om aan de buitenwacht te tonen dat kinderen en natuurlijk hun ouders in het Maasstad Ziekenhuis aan het goede adres zijn.

Ook mag het ziekenhuis op zijn internetsite een smiley afbeelden. Op de site van Kind en Ziekenhuis staat bovendien vermeld dat het Maasstad Ziekenhuis de smiley voert voor zijn dagbehandeling en verpleegafdeling.

Ouders zijn daardoor in staat om op basis van onafhankelijk vergelijkend onderzoek een keuze voor een ziekenhuis te maken.

Om de ontvangst van de smileys te vieren, krijgen de kinderen die zijn opgenomen op de afdeling komende donderdag 9 april gefrituurde aardappelschijfjes in de vorm van, jawel, smileys. De smileys komen in plaats van de donderdagse patatten en zijn beschikbaar gesteld door aardappeldelicatessenfabrikant McCain.

De stichting Kind en Ziekenhuis werd in 1977 opgericht door een aantal ouders dat vond dat vaders en moeders meer moesten worden betrokken bij de zorg voor en begeleiding van hun kinderen in het ziekenhuis.