Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelse ambtenaren laten 38 dromen uitkomen

Op dinsdag 7 april van 20.00 tot 22.00 uur houdt de gemeente Capelle aan den IJssel in de raadzaal de startbijeenkomst van De Uitdaging. De inzenders van de 38 geselecteerde uitdagingen zijn uitgenodigd om die avond naar de raadzaal te komen. Daar worden zij bedankt voor hun inzending en krijgen zij uitleg over hoe De Uitdaging aangepakt wordt.

De Uitdaging

Op donderdag 24 september organiseert de gemeente Capelle aan den IJssel De Uitdaging. Een actieve dag waarop alle medewerkers van de gemeente met ideeën, dromen en wensen van Capellenaren aan de slag gaan. Op 24 september laten de ambtenaren aan de Capellenaar zien dat zij behalve hard werken in het gemeentehuis ook in één dag meerdere grote klussen in de buitenruimte kunnen aanpakken. Ambtenaren steken die dag niet alleen de handen uit de mouwen, ze gaan samen met de indieners van de uitdagingen aan de slag in de buitenruimte. Voorbeelden van uitdagingen zijn het aanleggen van een fietssluis aan de Paginistraat, het opknappen van het Machtelderf en het inrichten van het schoolplein van PCB De Horizon. Ook wordt het speelplein van KDV Beestenboel opgeknapt.

88 inzendingen

Bewoners konden zelf aangeven wat zij graag willen laten opknappen of verbeteren in de buitenruimte. Na diverse oproepen in de lokale media, ontving de gemeente maar liefst 88 uitdagingen. Hiervan worden er momenteel 38 uitgewerkt. Gekeken wordt of 50 de afgevallen uitdagingen opgepakt kunnen worden binnen reguliere werkzaamheden in de buitenruimte of kunnen worden meegenomen in het beleid.