Opsporingsbericht : valse agenten beroven meubelleveranciers op de E19 in Mechelen

07/04/2009 13:54

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt - op verzoek van de onderzoeksrechter in Mechelen - om volgende oproep tot getuigen te verspreiden :

De politie en het parket van Mechelen zoeken getuigen die hen op het spoor kunnen brengen van de bende die eind vorig jaar een brutale overval heeft gepleegd op de E19 ter hoogte van Mechelen.

(22/12/08 - E19 - 20u30)

De feiten gebeurden op maandag 22 december 2008, de eerste dag van de kerstvakantie, om half 9 's avonds.

Die dag hadden werknemers van een meubelzaak uit Turnhout een belangrijke levering gedaan in La Louvière. De rekening, 75.000 euro, werd cash betaald.

Op de terugweg richting Turnhout werden ze op de E19 nabij de afrit Mechelen Noord (km-paal 16.7) aan de kant van de weg gezet door een wagen met een blauw zwaailicht. Het was toen rond half 9 's avonds.

De werkmannen dachten eerst aan een gewone snelheidscontrole, maar uiteindelijk bleek dat het om valse agenten ging.

De slachtoffers moesten uitstappen en - met de handen omhoog en met hun gezicht naar de balustrade - achter de wagen gaan staan. Ze werden gefouilleerd en hun wagen doorzocht. De grote som geld, alsook de boordpapieren en de autosleutels werden meegenomen.

(foto AUDI)

De valse agenten reden met een lichtkleurige AUDI Break. De nummerplaat begint met de letters FIQ. Na de overval vertrokken ze met de 4 richtingaanwijzers aan. Vanaf dan ontbreekt ieder spoor.

(robotfoto)

Het parket van Mechelen geeft vandaag een robotfoto vrij van één van de daders, de man die schijnbaar de leiding nam. Het gaat om een kale blanke man van ongeveer 40 jaar oud. Hij is normaal gebouwd en ongeveer 1m70 lang.

Zijn kompaan was iets kleiner, ongeveer 1m65, en heeft een iets meer gebruinde huid. Hij was fijn gebouwd en heeft kort zwart haar. Hij zou vermoedelijk achteraan de 30 zijn.

De daders spraken Frans en droegen politiekledij. Ze droegen allebei een blauwe pull met achteraan in het groot de vermelding POLICE of POLITIE en een donkere broek. De leider van het tweetal droeg een wapenholster aan zijn broeksriem.

Herkent u de man van de robotfoto of weet u meer over de feiten, neem dan contact op met de speurders via het gratis nummer 0800 91.119.

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat online op de website van de politie in de rubriek "te identificeren".

Bekijk de reconstructie van de feiten op www.politie.be, opsporingen, rubriek Telefacts Crime (vanaf 08/04/09)

DGJ-DJO/OAR-TP

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel